https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Corona heeft impact van 2 miljoen euro bij Melexis

© belga
Redactie KW

Melexis, dat sensoren en chips voor de auto-industrie maakt, heeft zijn omzet in het eerste kwartaal van dit jaar fors zien stijgen tot 138,2 miljoen euro. Zonder de coronacrisis stevende de omzet af op meer dan 140 miljoen euro, zo zegt het Ieperse bedrijf woensdag.

In vergelijking met het eerste kwartaal van 2019 steeg de omzet met 19 procent. Wisselkoersen hadden daarbij een positief effect van 1 procent. Het bedrijfsresultaat kwam op jaarbasis 52 procent hoger uit op 24 miljoen euro, de nettowinst bedroeg 20,7 miljoen euro, een stijging met 48 procent.

Melexis-ceo Françoise Chombar spreekt van een “solide jaarstart”, waarbij de impact van de coronacrisis nog beperkt bleef. Zo steeg bijvoorbeeld de vraag naar temperatuursensoren. “De sterkere vraag hangt samen met het feit dat onze producten kritieke componenten zijn voor veel van de hulpmiddelen die dienen voor het overwinnen van de COVID-19-pandemie, gaande van diagnostiek over koortsmeting tot beademingstoestellen.”

In het tweede kwartaal verwacht Chombar wel “een aanzienlijke negatieve invloed op de omzet”. Zo heeft Melexis te kampen met verstoringen in de toeleveringsketen, voornamelijk in chipassemblage. “Aan de vraagzijde hebben veel klanten – voornamelijk in Europa en de VS – hun deuren gesloten omwille van lockdownmaatregelen in het kader van COVID-19, terwijl voornamelijk Aziatische klanten hun activiteiten weer hervat hebben”, zegt de ceo.

Melexis schrapte begin april al zijn slotdividend. Het bedrijf trok toen ook zijn vooruitzichten voor 2020 – een omzetgroei van ongeveer 10 procent – in.

Corona heeft impact van 2 miljoen euro bij Melexis
© BELGA

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten