Concept Store verenigt vijftien partners onder één dak op De Munt in Roeselare

Rik Leenknecht en Diederik Degryse voor hun Concept Store. (Foto SB) © (Foto SB)
Peter Soete

De Munt is een project rijker. Met de Concept Store wordt een pand van 450 m² ter beschikking gesteld waar alles kan getoond worden dat te maken heeft met de inrichting van een woning. Tegen september hopen Diederik Degrys en Rik Leenknecht 15 partners aan boord te hebben van hun vzw.

“Enkele maanden geleden hebben Diederik Degryse en ik een paar keer rond de tafel gezeten om te brainstormen rond een project waarbij in één pand een hele rij vakmensen aan bod komen”, begint Rik Leenknecht van The Lightstore het verhaal van de Concept Store. “Dergelijk concept bestaat al in Gent of Antwerpen en we denken dat het ogenblik rijp is om daar ook in Roeselare mee te beginnen.”

Roeselare B(l)oeit

“We hebben contact opgenomen met het stadsbestuur en in het kader van Roeselare B(l)oeit starten we in een pand van 450 m² op De Munt met een Concept Store”, neemt Diederik Degryse over. “We weten dat deelnemen aan een beurs niet alleen een zeer tijdrovende maar ook een dure zaak is en vaak een flinke hap uit het budget neemt. Bovendien is het vaak een belasting voor de zelfstandige en zijn omgeving want de normale werkdag wordt een hele periode verstoord en ook voor en na de beurs komt er vaak veel werk bij.”

“Met de Concept Store willen we een ‘one stop shop’ aanbieden of een ‘alles onder één dak-beleving’ voor alles wat te maken heeft met de inrichting van de woning. Onze doelstelling is om minstens 16 partners samen te brengen en daarbij mikken we op twee soorten partners. Er is eerst en vooral de structurele partner die maandelijks een vast bedrag betaalt, deel uitmaakt van het bestuur van de vzw en een sleutel heeft van de winkel. Een ondersteunende partner levert op zijn domein een meerwaarde die de werking versterkt of de kosten van het geheel drukt. We maken ons sterk dat het volledige jaarbudget voor een partner in de Concept Store quasi gelijk zal zijn aan het budget van één beursdeelname.”

Oproep

“We werken momenteel volop achter de schermen om verschillende partners samen te brengen”, aldus Rik Leenknecht. “We denken in de richting van een installateur van alarmsystemen, bedden, domotica, haarden, keukenbouw, trappen, deuren of een schilder, schrijnwerker of binnenhuisarchitect. Maar evengoed kan een juridisch bureau, een bloemenzaak, een fotograaf of een schoonmaakbedrijf zich aansluiten bij de Concept Store. Maar we zoeken dus echt naar vakmensen die nood hebben aan een plaats waar ze hun product op permanente basis kunnen tonen en waar ze klanten kunnen ontvangen.”

Aanpassen

“We willen de Concept Store ook één periode per jaar sluiten”, vertelt Diederik Degryse. “Dat geeft de partners de gelegenheid om een andere invulling aan hun plekje te geven of het is de ideale tijd om nieuwe partners te installeren in het pand.”

“We zoeken vakmensen die nood hebben om hun producten op een permanente basis te tonen”

“We maken er dus een vzw van waarbij de resultaatwinst zal gaan naar een Roeselaarse organisatie die actief is in het veld van het goede doel. De echte winst voor de partners moet de meerwaarde worden die gerealiseerd wordt via het project. En automatisch zal dit veel publiciteit betekenen voor alle partners.”

“We starten inderdaad in het kader van Roeselare B(l)oeit voor een jaar maar het is natuurlijk de bedoeling om daarna het pand te huren op een 3-6-9 basis.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.