"De financiële moeilijkheden bij de onderneming zijn niet nieuw maar deze ingreep komt toch hard aan", zegt Sven De Scheemaeker, secretaris bij ACV Puls. "In de komende weken en maanden gaan we in overleg met de directie om de belangen van de werknemers maximaal te verdedigen. Vrijdag 13 september is de eerste onderhandelingsdatum."

Match wil 7 winkels dichtdoen in het Franstalige deel des lands. Bij Smatch zouden 9 vestigingen worden gesloten, verspreid over heel België. In Vlaanderen worden de winkels in Ertvelde, Waarschoot, Zomergem, Deinze, Ingelmunster, Koksijde en Merchtem met sluiting bedreigd.

Match en Smatch zijn merken van de Belgische groep Louis Delhaize. De directie zegt dat de winkels voor grote uitdagingen staan en dat de nettoresultaten sinds 2013 negatief zijn. Vorig jaar was er een verlies van 22 miljoen euro.

"De financiële moeilijkheden bij de onderneming zijn niet nieuw maar deze ingreep komt toch hard aan", zegt Sven De Scheemaeker, secretaris bij ACV Puls. "In de komende weken en maanden gaan we in overleg met de directie om de belangen van de werknemers maximaal te verdedigen. Vrijdag 13 september is de eerste onderhandelingsdatum."Match wil 7 winkels dichtdoen in het Franstalige deel des lands. Bij Smatch zouden 9 vestigingen worden gesloten, verspreid over heel België. In Vlaanderen worden de winkels in Ertvelde, Waarschoot, Zomergem, Deinze, Ingelmunster, Koksijde en Merchtem met sluiting bedreigd. Match en Smatch zijn merken van de Belgische groep Louis Delhaize. De directie zegt dat de winkels voor grote uitdagingen staan en dat de nettoresultaten sinds 2013 negatief zijn. Vorig jaar was er een verlies van 22 miljoen euro.