Claudio Dell’Anno krijgt zware boete en voorwaardelijke celstraf van 6 maanden

De 32-jarige topchef, die verstek liet gaan voor zijn proces, stelde een Nepalese man te werk die niet over een arbeidsvergunning beschikte.

Claudio Dell’Anno, winnaar van het VTM-programma ‘Mijn Restaurant’ in 2009, heeft in de Brugse rechtbank zes maanden celstraf met uitstel en een effectieve geldboete van 3.600 euro gekregen voor inbreuken op de sociale wetgeving in zijn vroegere restaurant Ciccio in de Dumortierlaan in Knokke-Heist. De 32-jarige topchef, die verstek liet gaan voor zijn proces, stelde een Nepalese man te werk die niet over een arbeidsvergunning beschikte. Dat werd vastgesteld bij een inspectie op 18 oktober 2014. Bovendien hield hij ook 2.200 euro loon achter van een werknemer.

Het is niet de eerste keer dat Dell’Anno met het gerecht in aanraking komt. De rechtbank van Kortrijk veroordeelde hem in 2012 voor verduistering, maar daarvoor werd hij in beroep vrijgesproken. Ook in de politierechtbank liep hij al veroordelingen op. De chef-kok met Italiaanse roots sloot vorig jaar de deuren van Ciccio omdat hij de personeelskosten en belastingen te zwaar vond.

(AF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.