Clarebout bevindt zich sinds 2016 in de industriezone van Frameries met grote opslagplaatsen voor aardappels. Het bedrijf had een vergunning gekregen om een frigo te bouwen om frieten te bewaren. Daarnaast was er een optie voor de bouw van een productievestiging van diepvriesfrieten en andere aardappelproducten.

De werkzaamheden op de site waren begonnen, maar minister Di Antonio had de vergunning in mei ingetrokken omdat de overlast die het project met zich meebrengt niet volledig werd onderzocht. Volgens Clarebout nam Di Antonio de beslissing niet binnen de correcte termijn, maar dat spreekt de advocaat van het Waals Gewest tegen. Het Gewest heeft aan de rechtbank gevraagd om de annulering van de vergunning te bevestigen. Veel bewoners zijn gekant tegen het project.

(BELGA)

Clarebout bevindt zich sinds 2016 in de industriezone van Frameries met grote opslagplaatsen voor aardappels. Het bedrijf had een vergunning gekregen om een frigo te bouwen om frieten te bewaren. Daarnaast was er een optie voor de bouw van een productievestiging van diepvriesfrieten en andere aardappelproducten.De werkzaamheden op de site waren begonnen, maar minister Di Antonio had de vergunning in mei ingetrokken omdat de overlast die het project met zich meebrengt niet volledig werd onderzocht. Volgens Clarebout nam Di Antonio de beslissing niet binnen de correcte termijn, maar dat spreekt de advocaat van het Waals Gewest tegen. Het Gewest heeft aan de rechtbank gevraagd om de annulering van de vergunning te bevestigen. Veel bewoners zijn gekant tegen het project.(BELGA)