Christian Dumolin: “Er is geen ruimtegebrek voor bedrijven”

Christian Dumolin in Trends vandaag over West-Vlaanderen. (Foto Trends/Lies Willaert)
Redactie KW

In een interview met Trends vandaag zegt topondernemer Christian Dumolin van Koramic dat er in onze provincie geen gebrek is aan ruimte om te ondernemen.

Een op zijn minst opmerkelijke uitspraak, vandaag in Trends. “Er is geen ruimtegebrek, tenminste als we leren de beschikbare ruimte en grond maximaal te gebruiken. Bedrijven hebben ook almaar minder behoefte aan ruimte om hun ding te doen. De gigantische fabrieken worden vervangen door moderne, kleinere kantoorruimtes.”

De ondernemer hoeft zelf niet zo ver uit het raam te kijken om dat te zien. “Kijk eens naar buiten”, zegt hij in het Trends-interview, “hier ligt een zone die ingekleurd is als researchpark. U ziet het, dit zijn uitgestrekte groene velden en dat is al jaren zo. Aan de andere kant van de E17 ligt het Evolis Park, een industriezone voor hightechbedrijven. Ook daar is het geen overrompeling. Ruimte om te ondernemen zal er altijd zijn. De bedrijvencentra voor starters zijn daarvoor een grote hulp.”

Het gesprek gaat verder over o.a. de Westhoek die best wat lessen over ondernemen leert van Roeselare en over de gemiste kans tot op vandaag voor veel West-Vlaamse ondernemers door de Noord-Franse markt onvoldoende te bespelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier