Christel promoot korte keten met nieuwe winkel in Oeren

Christel met haar eigen favoriete stukje vlees, een entrecote. (foto AB)
Redactie KW

Er is opnieuw een winkel in Oeren: ‘Over Vlees’. Geert Pysson en Christel Dejonckheere verkopen er vanaf heden vers verpakt vlees van eigen kweek.

Het is met veel trots dat Christel Dejonckheere ons rondleidt op haar prachtige hoeve in de Oerenstraat waar ze rundvee kweekt en afmest. “Holsteiner, Limousin, Witblauw ras, Blonde Aquitaine, Aubrac, West-Vlaams rood, … Hier lopen meestal tussen de tien en twintig rassen”, vertelt Christel Dejonckheere.

“Het is al lang dat ik met het idee speel om het vlees van onze dieren thuis op de hoeve te verkopen. Ik wil daarmee onze bijdrage leveren aan de korte keten en aan een beter imago van ons vlees dat hier biologisch en ambachtelijk wordt gekweekt. Hoe dit in zijn werk gaat? Wel, onze dieren worden in Brugge geslacht, waarna het vlees wordt versneden en het vacuüm verpakt terugkeert naar de hoeve. Iedere woensdag komt hier voortaan vers vlees toe, deels voor de frigo en deels voor de diepvriezer. We presenteren een zeer uitgebreid gamma, met onder meer stoofvlees, tong, steak, rosbief, entrecote, schenkel, filet pur, maar ook hamburgers, gemengd gehakt en rundsbrochetten. Tot 1 september zijn we elke dag open, van 10 tot 18.30 uur en op zaterdag tot 17 uur. Nadien zal dat op woensdag, donderdag en vrijdag telkens in de namiddag zijn en op zaterdag van 10 tot 17 uur. Op afspraak zijn de mensen ook altijd welkom. (AB)

Hoevewinkel ‘Over Vlees’, Christel Dejonckheere, 0473 74 51 12.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten