De bekende Oostendse chocolatier Olivier Willems ontwikkelde een exclusieve gin praline. Daarmee gaat hij de samenwerking aan met Oostendenaar Kurt Heddebauw van G&Teasing. Wie zijn geliefde met Valentijn een leuk geschenk wil geven, maar geen inspiratie heeft, kan terecht bij chocolatier Olivier Willems in de Alfons Pieterslaan....

De bekende Oostendse chocolatier Olivier Willems ontwikkelde een exclusieve gin praline. Daarmee gaat hij de samenwerking aan met Oostendenaar Kurt Heddebauw van G&Teasing. Wie zijn geliefde met Valentijn een leuk geschenk wil geven, maar geen inspiratie heeft, kan terecht bij chocolatier Olivier Willems in de Alfons Pieterslaan. De gin praline, gemaakt met de Tarquin's Cornish Dry Gin, ingevoerd door Kurt Heddebauw, is het ideale geschenk.Het duo Olivier en Kurt leerden elkaar kennen op een netwerk avond in de chocolatier. "Zelf zijn we fervente ginliefhebbers en raakten met Kurt al gauw aan de praat over onze favoriete drank. Kurt bezorgde ons enkele flessen om te proeven en zo ontstond het idee om een Tarquin's Gin Praline te maken. Maar het idee om een gin praline te maken, zat al iets langer in mijn hoofd. Kurt leerden we kennen op het ideale moment", lachen Olivier en zijn vrouw Inge Richier. "Zelf was ik ook razend enthousiast", pikt Kurt in. Kurt Heddebauw biedt al ruim vijf jaar tastings, masterclasses, foodpairings, lezingen en mobiele bars aan. Exclusief voor België voert hij de Tarquin's Cornish Dry Gin uit Engeland in. "De gin wordt dan wel niet in Oostende gemaakt, maar het is wel een Oostends verhaal. De gin wordt door mij, als Oostendenaar ingevoerd en ik werk voor de import samen met de Oostendse General Stores. De Tarquin's Cornish Dry Gin is een prachtig verpakte, moderne kijk op een klassieke London Dry Gin die perfect het ruige van de zee en het maritieme aspect weerspiegelt dat we hier ook zo goed kennen", aldus Kurt. De pralines zijn vanaf maandag het hele jaar door te verkrijgen in de chocolaterie. (JRO)