Chocolatier Dominique Persoone doet deuren weer open: “Doet deugd om vaste klanten terug te zien”

Dominique Persoone laat je opnieuw smullen in The Chocolat Line. © Davy Coghe
Redactie KW

Nadat er een lentezonnetje doorbrak werd het toch aardig druk in de verkeersvrij gemaakte Brugse winkelstraten. Ook de chocolatier Dominique Persoone opende opnieuw de deuren van The Chocolat Line.

Daar waar het deze voormiddag nog bijzonder kalm was in de Brugse winkelstraten, was er in de namiddag toch al een pak meer volk te zien. Vanaf 13 uur werden de straten ook verkeersvrij gemaakt waardoor de shoppers rustig op de rijbaan konden wandelen. Zoals bekend worden de trottoirs voorbehouden voor eventuele wachtenden voor de ingang van de winkels. Veel lange wachtrijen zijn er nog altijd niet te zien, maar het viel toch op dat er meer ‘gekuierd’ werd in de straten.

Chocolat Line weer open

Op het Simon Stevinplein troffen we chocolatier Dominique Persoone. Hij opende vandaag opnieuw de deuren van zijn chocoladespeciaalzaak The Chocolat Line. “De echt grote drukte blijft nog wat uit, dat had ik ook wel verwacht, maar ik ben toch enorm tevreden dat ik vandaag al heel wat vaste klanten terug zag in de zaak”, vertelt Dominique. “Dat is misschien ook wel het geluk van deze zaak: wij moeten het zeker niet alleen hebben van de toeristen, die sowieso nog een tijdje zullen weg blijven. Ongeveer de helft van ons cliënteel bestaat uit een lokaal publiek.”

Plexiglas en maskers

Ook in The Chocolat Line werden de nodige voorzorgsmaatregelen in het kader van het indijken van het coronavirus genomen. Met stickers op de vloer wordt aan de bezoekers duidelijk gemaakt wat de looprichting is en voor de toonbank werd een grote afsluiting in plexiglas gemonteerd. “Omdat we dus een grote plexiwand hebben, is het niet nodig dat de medewerkers constant een mondmasker dragen. Als ze achter de toonbank vandaan komen, wordt er wel een mondmasker gedragen”, verduidelijkt Dominique.

Ik probeer positief te zijn en hoop dat we het ergste van de crisis nu stilaan achter de rug hebben

“Het zal voor onze sector ook belangrijk zijn dat de horeca weer kan opstarten. Want chocolade kopen kadert toch vaak in een vorm van ‘fun shopping’ waarbij de mensen een koffietje gaan drinken, een aperitiefje nemen of iets gaan eten. Ook voor mijn vele vrienden en kennissen in de horeca zelf hoop ik natuurlijk dat ze zo vlug mogelijk open kunnen. Ik probeer positief te zijn en hoop dat we het ergste van de crisis nu stilaan achter de rug hebben.” (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier