"Onze chocolade-universiteit is een wereldprimeur, en de locatie lag voor de hand: Brugge is het epicentrum van de chocolade", zegt Bram Lemmens van Syntra West.
...

"Onze chocolade-universiteit is een wereldprimeur, en de locatie lag voor de hand: Brugge is het epicentrum van de chocolade", zegt Bram Lemmens van Syntra West. Dominique Persoone kwam een 'rock 'n roll-demo' geven. "De universiteit is een instituut waar je bijleert, en over chocolade kan je eeuwig blijven bijleren. Maar dit was ook een leuke, prikkelende uitwisseling: anders ben je altijd in je eigen chocoladefabriekje bezig. Vreemd dat nog niet eerder iemand op dit idee was gekomen", zegt de Brugse chocolatier. De naam 'Chocolate University' werd ondertussen gepatenteerd. "We willen hiermee wereldwijd ons vakmanschap uitdragen", aldus nog Bram Lemmens. Een hele week lang konden de aanwezige chocolatiers zich tijdens allerhande workshops verder perfectioneren. Ze werden er bijgeschoold in nieuwe technieken en deelden ideeën rond smaakcombinaties met bier en wijn. Daarvoor werd ook samengewerkt met brouwerij De Halve Maan. Woensdagavond stond er een chocoladewandeling door Brugge op het programma.(WK)