Evergrande Group heeft grote ambities in elektrisch rijden. De Chinezen zouden volgens Bloomberg DAF - in handen van het Amerikaanse Paccar - en VDL hebben benaderd voor een mogelijke overname. Het is niet meteen duidelijk of de Nederlanders open staan voor een verkoop.

Door de overname van DAF en VDL zouden de Chinezen technologie in huis halen voor de bouw van elektrische bussen en vrachtwagens. Evergrande wil wereldwijd een leidende positie in elektrische voertuigen innemen.

Zowel DAF als VDL zijn actief in ons land. DAF heeft een grote fabriek in Westerlo (Oevel), waar cabines en assen worden gemaakt. Er werken zo'n 2.800 mensen. VDL Bus is actief in Roeselare, waar elektrische bussen van de band rollen. Er werken meer dan 600 mensen.

(BELGA)

Evergrande Group heeft grote ambities in elektrisch rijden. De Chinezen zouden volgens Bloomberg DAF - in handen van het Amerikaanse Paccar - en VDL hebben benaderd voor een mogelijke overname. Het is niet meteen duidelijk of de Nederlanders open staan voor een verkoop.Door de overname van DAF en VDL zouden de Chinezen technologie in huis halen voor de bouw van elektrische bussen en vrachtwagens. Evergrande wil wereldwijd een leidende positie in elektrische voertuigen innemen.Zowel DAF als VDL zijn actief in ons land. DAF heeft een grote fabriek in Westerlo (Oevel), waar cabines en assen worden gemaakt. Er werken zo'n 2.800 mensen. VDL Bus is actief in Roeselare, waar elektrische bussen van de band rollen. Er werken meer dan 600 mensen.(BELGA)