Chez Marie is Ieperse ‘Ik koop lokaal’- ambassadeur

Jesse en Mieke Gesquière-Merlevede runnen de zaak Chez Maria. (foto EG)
Redactie KW

Chez Marie aan de Neermarkt werd de Ieperse ambassadeur voor de actie ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’. De zaak is één van de 47 West-Vlaamse ambassadeurs.

De tweede editie van de campagne ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’ van Ondernemerscentra West-Vlaanderen (OC West) zet het belang van lokaal kopen in de kijker. Meer dan 300 handelaars registreerden zich via www.ikkooplokaal.be om het gezicht te worden van deze campagne. “Ik geloof in het idee ‘ik koop lokaal’! Dat je mensen kan aanzetten om dichter bij huis te laten shoppen bij een zelfstandige zaak, zeker in tijden dat online shoppen heel erg in is”, vertelt Mieke Merlevede. “Dit door een warme welkom te geven aan de mensen en dat ietsje meer te kunnen doen voor je klanten. Aangezien je bij Chez Marie enkel en alleen Belgische producten kan kopen, waarvan de meeste ambachtelijk zijn of van kleinschalige ondernemingen, was dit voor mij de uitgelezen kans om mij kandidaat te stellen als ambassadeur van Ieper.”

Glimlach en service

“Ik dank de nominatie aan de lokale klant”, vervolgt Mieke. “Het is leuk dat zij de moeite doen voor ons een stem uit te brengen! Het is de dag van vandaag heel moeilijk om mensen te engageren om aan iets deel te nemen, dus is het voor mij dan eigenlijk een bevestiging dat mensen tevreden zijn na hun bezoek aan mijn winkel. Uiteraard zijn er ook voordelen aan lokaal kopen. Je krijgt eerst en vooral een persoonlijke bediening, een mooie glimlach, en service. Er is als winkelende klant toch niets leuker dan dit? Wanneer je bijvoorbeeld over iets twijfelt, is er iemand om je te helpen. Als je de deur uit gaat zegt er iemand ‘bedankt en tot ziens’. Ik hou van het persoonlijk contact met mijn klanten, om eens tijd te kunnen nemen om te vragen hoe het met hen gaat, waar de volgende reis naar toe gaat, hoe het rapport was van de kinderen, enzovoort. Dat vraagt die webshop nooit hè?” (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier