Chef Oud Walle inspireert nieuw restaurant in Parkhotel

Frederik Desmet voor zijn restaurant Oud Walle: "Het is fijn om de ploeg van Parkhotel te kunnen begeleiden." © EDB
Redactie KW

Frederik Desmet (45), chef van Oud Walle in Kortrijk inspireert Epic, het nieuwe restaurantverhaal binnen Parkhotel. Zijn eigen restaurant Oud Walle blijft gewoon bestaan.

“Dat ik het verhaal binnen Parkhotel kom versterken, heeft geen invloed op mijn gastronomisch restaurant Oud Walle”, verzekert Frederik Desmet. “Epic wordt ook geen kopie van Oud Walle. De keukens zijn anders. In Oud Walle kan je verder genieten van gastronomie zonder veel poespas.”

Frederik vindt het Parkhotel een machtig project. “Het is een mooi hotel en Jules Bar biedt een mooie extra. Zoals veel internationale hotels willen ze het restaurant opwaarderen, dat met Epic een nieuwe naam krijgt. Het is fijn om daaraan te mogen meewerken. Nu mijn kinderen groter zijn, is het mogelijk om dat te doen.”

Nieuwe kaart

Het nieuwe verhaal bij Parkhotel kwam er door de komst van een nieuwe open keuken. “In het Parkhotel wou men de kaart een beetje aanpassen. Er is al jaren dezelfde stijl en een nieuwe wind was welkom”, aldus Frederik die aangetrokken werd tot mentor. Hij werkte enkele nieuwe gerechten uit en begeleidt de ploeg van Parkhotel.

“Ik ben er voor de nieuwe opstart veel geweest maar zal er voortaan op mijn sluitingsdagen dinsdag en woensdag zijn om voorbereidingen te treffen, te coachen en bij te sturen. Enkele klassiekers blijven op de kaart, andere krijgen een modernere toets en er komen ook gerechten van mijn eigen hand. De kaart werd kleiner om verser en mooier te kunnen werken en verandert regelmatig. De gerechten moeten een internationaal publiek aanspreken.”

Jules Bar

Volgens Frederik is het voor de koks van Parkhotel, onder leiding van chef Bruno Claeye – die het concept van de burgers in Jules Bar bedacht – ook uitdagender om nieuwe gerechten te kunnen serveren.

In Oud Walle is er – naast zondag en woensdag – een extra sluitingsdag op dinsdag. “Om overuren van het personeel te vermijden (die zijn sinds het invoeren van de witte kassa beperkt, red.) sluiten we hier een dag meer. Die tijd kan ik nu investeren in Epic. De zondag houd ik voor quality time met het gezin.”

Frederik is afkomstig van Sint-Katrien en begon na zijn middelbare studies met twee jaar leercontract. Daarna volgde hij nog een patroonsopleiding van twee jaar. Hij werkte in St-Nicolas in Ieper, in d’Hommelkeete in Poperinge, de Karmeliet bij Geert Van Hecke in Brugge en ging veel helpen bij de gebroeders Boxy. Hij was ook 3,5 jaar chef bij Messeyne.

Rstaurant Oud Walle

Begin 2009 nam hij restaurant Oud Walle op Walle in Kortrijk over. Begin 2014 verhuisde het restaurant naar de Koning Albertstraat 4 in Kortrijk. Frederik woont met zijn vrouw Els Deklerck en zijn zonen van 15 en 12 jaar in Marke. “Mijn oudste zoon volgt sportschool en de jongste start in september aan Ter Groene Poorte in Brugge”, vertelt Frederik nog. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier