Charlotte wil het succesverhaal van de Narrenkoning in Avelgem voortzetten

Charlotte, in het midden, neemt de Narrenkoning over van Henk en Carmen. © GJZ
Redactie KW

Dinsdag gaven Carmen Buyssens en Henk Verstraeten de sleutel van de Narrenkoning door aan Charlotte Vanbiervliet uit Helkijn. Deze jongedame wil het succesverhaal van de bekende eetgelegenheid verderzetten.

Door Geert Vanhessche

De Narrenkoning is eigendom van drankenhandel Bierhalle Demeyer uit Avelgem. De naam van de zaak werd door de eigenaars gekozen en is gelinkt aan de mascotte van het biertje ‘Brugse Zot’. De zaak bevindt zich in de Sint-Pietersstraat in Outrijve, op een plein net naast de drukke Doorniksesteenweg.

De Narrenkoning werd bijna acht jaar uitgebaat door Carmen Buyssens (57) en Henk Verstraeten (57). “Het waren acht fantastische jaren.”, begint Carmen haar verhaal, “Ik zal onze vele klanten missen, naast het interieur dat de Narrenkoning toch dat tikkeltje extra geeft. Ik zal er nog vaak aan denken en we zullen nog af en toe eens komen eten.”

Carmen en Henk laten de zaak over omdat beiden nog ander werk hebben. “Ik ga nu helpen bij mijn dochter die een eigen zaak heeft en Henk heeft ook nog zijn vast werk. Dit alles combineren, was niet meer mogelijk”, zegt Carmen die langs deze weg de vele klanten wil bedanken voor de acht mooie jaren.

Charlotte Vanbiervliet (24) uit Helkijn, neemt de fakkel over. “Ik werkte vroeger als manager bij Zara in Kortrijk en Gent, waar ik verantwoordelijk was voor het aansturen van een team van een twintigtal medewerkers. Die ervaring zal ik kunnen gebruiken als leidinggevende in de Narrenkoning.”

Ook de horecawereld is haar zeker niet vreemd. “Mijn ouders hebben samen met mijn grootouders twee restaurants uitgebaat. Eigenlijk ben ik er bijna letterlijk in geboren en vermoedelijk kreeg ik de microbe ook reeds in de wieg te pakken. Verder heb ik vanaf mijn vijftiende elk weekend in de horeca gewerkt als jobstudent.”

Afgelopen zomer trok Charlotte naar Zuid-Frankrijk om er meer ervaring op te doen. “Ik wilde er ook bepaalde concepten en nieuwe trends bekijken. Ik werkte er vijf maanden als seizoenarbeider in een groot restaurant met wijnbar. Ik werkte er zeven dagen op zeven en kon dus erg veel bijleren op korte tijd.”

Zondag

Charlotte wil de zaak overnemen zoals ze nu is. “In het begin mogen de vaste klanten geen verandering zien. Het is belangrijk dat we het bestaande cliënteel kunnen behouden én eventueel nog uitbreiden.”

Na verloop van tijd wil ze toch wel wat aanpassingen doorvoeren. “Ik zou vanaf nieuwjaar ook op zondagmiddag openen en dan waarschijnlijk ook doorlopend de hele namiddag. Daarnaast willen we op termijn nog wat nieuwigheden invoeren zoals meer vleesgerechten, wat meer verfijnde starters bij het aperitief en misschien wat specialere desserts.”

Het mag duidelijk zijn dat Charlotte met ambitie gestart is om de Narrenkoning de komende jaren verder zijn goede naam te laten behouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier