Charissa en Kevin openen Bistro Bloesem op de Kiekenmarkt in Ieper

Charissa Vervaeke en Kevin Cosaert openden Bistro Bloesem op de Kiekenmarkt. (Foto EG)
Redactie KW

Charissa en Kevin ruilden hun Kortrijkse bistro voor Ieper. Hun specialiteit is steak en ze bieden ook een dagschotel aan van woensdag tot en met zaterdag.

Op de Kiekenmarkt openden Charissa Vervaeke (26) en Kevin Cosaert (27) op 18 april hun nieuwe zaak Bistro Bloesem. “We bouwden al drie jaar ervaring op in Kortrijk”, zegt Charissa. “Maar we zochten iets anders. Met ons dochtertje Juliette van elf maanden wilden we een pand waar we ook boven konden wonen. Via een zoekertje op het internet kwamen we hier op de Kiekenmarkt terecht. Het is voor ons een eerste kennismaking met de Kattenstad. Kevin volgde kokschool in Kortrijk, maar doet liever de zaal. Ik ben schoonheidsspecialiste van opleiding en sta achter de kookpotten. We bieden een typische Franse keuken aan, met konijn, zeetong en onze specialiteit is steak. Van woensdag tot zaterdag bieden we een lunch aan.”

Voorheen was Capella gevestigd in het pad. Charissa en Kevin zijn nog bezig met de renovatie van een zaaltje boven. “Voorlopig zullen we de zaak met ons tweetjes runnen. Maar als het zaaltje open is, zullen we waarschijnlijk een beroep doen op flexi’s of jobstudenten. Op onze sluitingsdagen is het eventueel mogelijk voor grote groepen om toch te komen eten, mits reservatie op voorhand. In juli en augustus zullen we doorlopend open zijn van 11.30 tot 21 uur.” (AP- Foto EG)

Bistro Bloesem: van woensdag tot en met zondag: 11.30 tot 14 uur en 18-21 uur. Kiekenmarkt 7, Ieper

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier