Op de site van Toerisme Oostende wordt Chamonix niet omschreven als een horecazaak, maar als een begrip. Bekend voor de verse wafels, pannenkoeken, milkshakes en ijscoupes.
...

Op de site van Toerisme Oostende wordt Chamonix niet omschreven als een horecazaak, maar als een begrip. Bekend voor de verse wafels, pannenkoeken, milkshakes en ijscoupes. "We hebben ons altijd proberen te onderscheiden. We zijn behoorlijk uniek op de zeedijk", vertelt Christian. De Chamonix bestaat al sinds 1957. Christian nam in 1985 de zaak over van zijn papa, die deze tien jaar uitbaatte. De Chamonix, die vlakbij het Kursaal ligt, telt in totaal 300 plaatsen binnen en op het terras. "Het is hier in al die jaren behoorlijk druk geweest", lacht Christian. "Toen er bijvoorbeeld een K3-weekend was in het Kursaal met verschillende voorstellingen, dan was het hier een constant heen- en weergeloop van gasten. Ook artiesten als Arno vonden de weg naar onze zaak. Doordat hier veel ruimte is, kwamen er veel jonge gezinnen met buggy's. Bepaalde families kwamen speciaal vanuit Brussel naar Oostende voor onze verse pannenkoeken. Ook rusthuizen kwamen geregeld op bezoek met hun gasten voor een verse wafel", zegt Christian. Na 35 jaar neemt de Oostendenaar nu afscheid van zijn levenswerk.Met Nello Alija, bekend van restaurant Marebello drie panden verderop langs de Albert I-promenade, vond hij de ideale opvolger. "Christian stond nooit graag in de schijnwerpers, maar hij is een monument op de zeedijk. 35 jaar dienst, wie doet het hem na. Hij zal hier straks geregeld nog te zien zijn in de zaak", vertelt Nello. De nieuwe uitbater wil het concept van de Chamonix behouden. Tot tevredenheid van Christian. "Ons zweet hangt hier als het ware aan de muren. Het zou jammer zijn dat alles zou ingesmeten worden. Deze zaak is meer waard in zijn originele dan in een nieuwe vorm", zegt Christian. Nello knikt bevestigend. "We zullen de ziel en de authenticiteit van de Chamonix bewaren. Deze week zullen we het interieur wat opfrissen met een likje verf. Vanaf volgende week zijn we open, met de bekende verse wafels, pannenkoeken en ijscoupes. We denken er ook aan om met een ontbijt uit te pakken, omdat er weinig zaken op de dijk zijn die dit aanbieden", besluit Nello. (DJ)