Centrumbraderie van Menen dreigt te verdwijnen

Redactie KW

Zal er op vrijdag 26 juni en zaterdag 27 juni nog braderie zijn in het centrum van Menen?

De vzw Centrumstraten houdt er mee op. Voorzitter Bart Vandeweghe geeft toe dat hij een beetje ontgoocheld is. “Ik heb geen tijd meer om me daar nog maximaal voor in te zetten, maar het klopt ook dat ik ontgoocheld ben. Jarenlang hebben we ons voor de handel in Menen ingezet, maar we merken geen verbetering. Integendeel, de leegloop blijft maar duren. Ik deed het wel graag, maar het bracht niets op.”

Toen twee jaar geleden de vzw Shop & Beleef opgericht werd – die zich als doel stelde om de handel in Menen, Lauwe en Rekkem in de kijker te zetten – werd de vzw Centrumstraten net niet overbodig. “Verschillende van de acties die wij met de vzw Centrumstraten deden, werden door Shop & Beleef overgenomen. Uiteindelijk bleef enkel de braderie en de kerstmarkt over”, vertelt Elien Vandewalle van de vzw Centrumstraten.

Tegelijk met Grensrock

Elien en Bart merken dat de meningen bij de handelaars sterk verdeeld zijn. “De braderie viel samen met Grensrock. Sommige handelaars vonden dat een goeie zaak, andere dan weer niet. Grensrock had van de stad verkregen dat er binnen een bepaalde perimeter rond het festival geen drank of eten verkocht mocht worden. Dat werkte niet in het voordeel van de braderie. Anderzijds zijn er tal van handelaars die niet zo graag met hun goederen op straat komen. De laatste jaren was de opkomst ook niet goed.”

(CR)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.