Celstraf met uitstel en zware boete voor inzet illegalen op werf Brugse politiekantoor

Het bouwbedrijf DSC bvba uit Elsene en zijn zaakvoerder Danilo C. (27), een Braziliaan die in Namen woont, zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan zwartwerk tijdens de bouw van het nieuwe politiekantoor langs de Lodewijk Coiseaukaai in Brugge.


Danilo C. kreeg zes maanden celstraf met uitstel en een geldboete van 10.800 euro. Zijn vennootschap kreeg er nog eens 54.000 euro boete bovenop. Op vraag van de arbeidsauditeur beval de rechter de ontbinding van de frauduleuze vennootschap. De feiten dateren van mei 2012, toen het politiekantoor nog in opbouw was. Tijdens een toevallige patrouille van de scheepvaartpolitie werden op de werf drie illegale Braziliaanse arbeiders aangetroffen. Volgens de advocaat van Danilo C. ging het zelfstandige medevennoten van de firma, maar de rechter veegde die bewering woensdag van tafel.

“Dit bedrijf was duidelijk een vehikel voor schijnzelfstandigheid”, klonk het. Het bouwbedrijf Aramis & Partners, dat de bvba DSC als onderaannemer inschakelde, kreeg van de rechter 25.000 euro schadevergoeding toegekend voor de imagoschade die het opliep en de kosten die moesten worden gemaakt om inderhaast een nieuwe aannemer te zoeken.

(AF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.