Catering Hanssens verhuist binnenkort naar gigantische productiesite

Stefaan Lernout

Drie hectaren, zo groot is het terrein dat catering Hanssens aankocht om er zijn nieuwe productievestiging te bouwen. Die zal 12.000 vierkante meter groot zijn en vanaf september 2019 zullen er dagelijks 23.000 warme maaltijden bereid worden voor de scholen in de brede regio.

De symbolische eerstesteenlegging vond plaats vorige week, de steunmuren van het nieuwe 12.000 vierkante meter grote gebouw verraden echter al de omvang van de nieuwe productiesite. Ook de kantoren verhuizen naar het nieuwe gebouw dat zal toelaten om de huidige productiecapaciteit in Gullegem te verdubbelen. Tot 40.000 maaltijden per dag. Een nieuwe stap in de groei van het familiale bedrijf dat in 1967 werd opgericht door Frans en Marie-Louise Hanssens-Van Damme.

Toekomst verzekerd

Van bij aanvang was het Gullegemse bedrijf gespecialiseerd in het toeleveren van warme maaltijden aan scholen. Die vormen nog steeds veruit de grootste groep van hun klantenbestand. Vandaag wordt Hanssens Catering gerund door schoondochter Monique Hanssens-Wallays. In 1997 werd de hoofdvestiging in Gullegem vervangen door een nieuwbouw. Onder impuls van de tweede generatie, Hendrik Hanssens en Monique Wallays, breidde het bedrijf regionaal verder uit. Vestingen in Oosterzele en Groot-Bijgaarden werden vernieuwd en voorzien schoolmaaltijden in de regio Oost-Vlaanderen en Brusselse rand.

De derde generatie heeft zich ondertussen in het bedrijf ingewerkt. “Mijn oudste zoon Arthur Hanssens (30) deed eerst twee jaar externe ervaring op in een groot voedingsbedrijf en werkt al vijf jaar in de firma“, aldus Monique Hanssens-Wallaeys. “Ook mijn jongste zoon Anthon (24) is sinds Augustus werkzaam bij ons. Hij verkent momenteel de volledige in & out van het bedrijf.”

Gullegem als thuisbasis

De hoofdvestiging van Hanssens Catering blijft dus in Gullegem. “We zijn uiterst tevreden met de locatie”, zegt een gelukkige CEO. “We blijven in eigen streek, vlot bereikbaar en nabij het hart van de groentestreek en de REO-veiling. Wat onze bewuste keuze voor een maximaal gebruik van verse, seizoensgebonden groenten en aardappelen van eigen bodem blijvend faciliteert.”

In Gullegem worden er elke schooldag 23.000 maaltijden klaargemaakt. In de drie vestigingen van het bedrijf werken 50 vaste medewerkers waarvan er 30 in Gullegem tewerkgesteld zijn. Verder 65 onafhankelijke bezorgers die instaan voor het transport naar en van de scholen.

In Vlaanderen heeft Hanssens Catering momenteel een aandeel van 20% in de markt van de catering voor basisscholen. 44.000 maaltijden vertrekken iedere schooldag naar de verschillende scholen in West- en Oost-Vlaanderen, Henegouwen, Vlaams- en Waals-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het nieuwe gebouw, dat vanaf volgend schooljaar operationeel zal zijn, heeft een oppervlakte van 12.000 vierkante meter. De investering van 15 miljoen euro zal extra jobs met zich meebrengen. Catering Hanssens is klaar voor de toekomst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier