Carrefour Express in Leiestraat in het nieuw

Tessa Schmidt (gerante), Michiel Masschelein (zaakvoerder), Annelies Himpens (zaakvoerder). © TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Eigenaars Michiel Masschelein (31) en Annelies Himpens (32) gaven hun Carrefour Express in de Leiestraat in Kortrijk een grondige make-over. Er werd niet enkel ingezet op uiterlijke schoonheid maar ook het ecologische aspect kreeg veel aandacht. “Onze winkel had nood aan vernieuwing. Die was niet alleen gedateerd maar ook het aanbod moest mee met onze huidige tijd”, verduidelijkt zaakvoerder Michiel.

Beide zaakvoerders draaien al jaren mee in de commerciële wereld en zijn sinds 2015 trotse eigenaars van de Carrefour Expresss in Kortrijk. Met de vernieuwing willen ze niet alleen een supermarkt zijn maar ook de buurtwinkel van Kortrijk. “We bieden een maaltijdoplossing aan voor elk moment van de dag. Van ontbijt tot tussendoortje en avondeten. Daarnaast spelen we ook in op de lokale economie, zoals met onze koffie van Bruynooghe”, vertelt de zaakvoerder ons.

Omdat de winkel licht gedateerd was, besloot men om deze maand een grondige renovatie door te voeren. “Er gebeurden niet alleen schilderwerken maar ook onze materialen werden vernieuwd. Onze frigomeubels hebben dubbele deuren en alles van verlichting is LED. Dit is veel beter voor het milieu. Bovendien recupereren we de warmte dat onze frigo’s genereren om onze winkel te verwarmen”, verduidelijkt Annelies Himpens. Daarnaast hebben de zaakvoerders beslist om alle witte wijnen, rosé wijnen, champagne en cava standaard gekoeld aan te bieden. “We willen er zijn voor de buurt, we zijn dan ook een Express winkel”.

Als kers op de taart werd er nog een buurtonderzoek ingelast waarbij men peilde naar de noodzaak rond de openingsuren. “We zijn op zondag open van 8 tot en met 18 uur. Veel buurtbewoners vonden dat belangrijk en dus hebben we besloten dit ook te doen. Daarnaast willen we ook echt luisteren naar de noden van de buurt”.

Meerdere winkels

Michiel Masschelien en Annelies Himpens hebben vier winkels, onder andere nog in Brugge, Rekkem en Gent. “Veel mensen vragen zich soms af waarom ze het gezicht achter de winkel niet altijd zien. Dat komt omdat we meerdere winkels hebben waar we soms aanwezig zijn. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich goed voelen en dat we op hen kunnen rekenen als zij er zelf niet zijn. Zij zijn evengoed het gezicht van onze winkel.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.