Carpoolen van en naar Roeselare op stakingsmaandag 1 december

Redactie KW

Wie op stakingsmaandag 1 december met het openbaar vervoer in de problemen dreigt te komen, kan misschien eens een kijkje nemen op de Facebookgroep ‘Carpoolen van en naar Roeselare’. Daar bieden autobestuurders een plaatsje in hun auto aan.

Ook bij het openbaar vervoer wordt er op maandag 1 december heel wat hinder verwacht, daardoor zouden heel wat pendelaars niet op hun bestemming terecht kunnen. Voor mensen uit de regio Roeselare is er misschien een oplossing via de Facebookpagina ‘Carpoolen van en naar Roeselare op 1, 8, 11 en 15 december’.

“Op 1,8,11 en 15 december wordt er gestaakt. Dit is vervelend voor mensen die zich willen verplaatsen met het openbaar vervoer. We kunnen daar over jammeren en klagen of we kunnen dit zien als het geschikte moment om mede-inwoners van Roeselare (beter) te leren kennen”, aldus initiatiefnemer Yana Debusschere. “Vandaar de carpoolpagina. Wie zich op een van deze dagen met de auto naar een plaats in de buurt of verder moet begeven en nog plaats over heeft in de auto, kan zo eventueel iemand anders uit de nood helpen. Hetzelfde geldt voor de mensen die ‘s avonds richting Roeselare rijden.”

“Het is geen forum om te discussiëren, om een waardeoordeel te geven voor of tegen de staking, om reclame te maken … Het is gewoon een manier om pendelaars eventueel uit de nood te helpen”, aldus Yana nog. “Er zijn al een 100-tal mensen die zich aangemeld hebben, hopelijk wordt het een succes.”

(TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.