Carine Gombert sluit na 30 jaar hengelzaak De Sportvisser

Carine Gombert stopt haar zaak De Sportvisser. © PM
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Carine Gombert (56) baatte 30 jaar lang hengelsportwinkel De Sportvisser uit, maar gaat met pensioen. “Tijd om nog wat van het leven te genieten”, zegt ze. “Maar ik vind het jammer dat er nog geen overnemer is.”

30 jaar staat Carine in de hengelsportwinkel. Eerst 10 jaar in Nieuwpoort en dan 20 jaar in Oostende, op de hoek van de Graaf de Smet de Naeyerlaan en de Vrijhavenstraat in de wijk ‘t Hazegras. De ouders van Carine baatten een hotel-restaurant uit in Nieuwpoort, maar dat was niet helemaal haar ding. “Daarom startte ik een winkel rond hengelsport op de Kaai in Nieuwpoort.”

Na tien jaar de winkel in Nieuwpoort uitgebaat te hebben, startte Carine een tweede winkel op in Oostende. “Mijn schoonzus bleef de winkel in Nieuwpoort uitbaten. Die bestaat nog steeds en gaat ook niet dicht. Heel wat klanten uit Oostende die de winkel in Nieuwpoort bezochten, vroegen me dikwijls waarom we geen winkel in Oostende hadden. Zo groeide het idee”, legt Carine uit.

Laatste in Oostende

“Op dat moment waren er nog zes winkels voor hengelsport in Oostende. Die verdwenen een voor een en de laatste tien jaar ben ik nog alleen. Er wordt nog steeds veel met de lijn gevist, al l heeft de sport wel wat aan populariteit verloren. Het probleem is vooral dat de oudere hengelaars weg vallen en de jongeren niet meer geïnspireerd raken. Vroeger was de hengelsport een soort tijdverdrijf. Tegenwoordig heeft niemand nog veel tijd. Maar de huidige hengelvissers zijn allen mensen met passie voor de sport”, weet Carine.

Carine bouwde met haar klanten een band op. “Ik ken veel van mijn klanten erg goed. Mensen vertellen hier dikwijls hun problemen en dan probeer ik hen een luisterend oor te bieden. Ik was bij momenten eerder maatschappelijk werker”, lacht Carine. “Maar ik luisterde graag.”

“Ach, het doet pijn om te weten dat de winkel binnenkort misschien ophoudt te bestaan”, zucht Carine. Misschien… want de winkel van Carine staat al enkele maanden over te nemen. Alleen ontbreekt het voorlopig aan ernstige kandidaat-overnemers. “Dat is jammer”, zegt ze. “Met ernstige kandidaten bedoel ik mensen die echt een passie hebben voor de hengelsport. Maar ik blijf hopen.”

Hard gewerkt

“Ik stop met de winkel doordat ik nog wat van mijn leven wil genieten. Ik heb jaren aan een stuk hard gewerkt. Het is genoeg geweest. Mijn man gaat binnenkort met pensioen, en ik zal er dan 57 zijn. Ik hoop dat ik dan nog enkele jaren gezond kan blijven. Ik zag het bij mijn ouders. Mama werd kort nadat ze met pensioen ging dement. Echt veel genieten van haar pensioen heeft ze niet kunnen doen”, zegt Carine. Waar haar klanten heen moeten indien de winkel effectief verdwijnt? “De dichtstbijzijnde winkels voor hengelsport zijn dan te vinden in Nieuwpoort, Brugge en Blankenberge.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier