Carin Haircosmetics produceerde al 40.000 liter ontsmettende handgel

Wouter Laleman en Manfred Lombrez van Carin. (foto LC)
Redactie KW

Carin Haircosmetics, gelegen langs de Kalkaertweg in Middelkerke heeft sedert enkele weken zijn productie hoofdzakelijk overgeschakeld van haarcosmetica naar handgel. Het bedrijf, dat 34 mensen tewerkstelt, vult hiermee een leemte op die er was voor levering van handgels aan de zorgsector en apotheken en zorgde er meteen ook voor dat iedereen, met uitzondering van de vertegenwoordigers, aan de slag kon blijven.

Aangezien Carin Haircosmetics levert aan kapperszaken en deze gesloten zijn, was het ook niet mogelijk voor deze vertegenwoordigers om de baan op te trekken. Manfred Lombrez is samen met Wouter Laleman afgevaardigd bestuurder bij het bedrijf. “Toen we vernamen dat er een tekort ontstond voor het leveren van handgels zijn we onmiddellijk in actie gekomen en we kregen een tijdelijke toelating van de overheid voor het op de markt brengen van een reinigende gel om te gebruiken als handdesinfectie.”

“Aangezien wij beschikken over een eigen fabricatielijn was het niet echt een groot probleem om over te schakelen van haarproducten naar een ontsmettende handgel” zegt Manfred Lombrez.

Wachten op alcohollevering

De eerste dag van de overschakeling slaagde het bedrijf er al in om 4.000 liter te produceren en de jongste weken zijn daar nog enkele veelvouden bijgekomen. “Ik denk dat we nu toch al aan een productie van 40.000 liter zitten” geeft Manfred Lombrez mee “en er is nog altijd vraag naar.”

“Het is wel zo dat we voor de productie van de handgels alcohol nodig hebben. Wij hadden een grote hoeveelheid alcohol op voorraad maar het was toch eventjes wachten op een nieuwe levering om verder te kunnen produceren en de zorgsector verder te helpen.”

Carin Haircosmetics levert de handgel aan onder meer AZ Damiaan uit Oostende maar ook aan heel wat woonzorgcentra, zorginstellingen en apotheken. Bijkomend is dat deze week de bedrijven heropgestart zijn en ook zij zorgen voor de veiligheid van hun personeel en handgel nodig hebben. Ook aan die bedrijven wordt handgel geleverd. Nieuw in deze periode is dat ook particulieren handgel kunnen bestellen bij het bedrijf, zij het dan online, via de website kunnen zij contact opnemen.

Sluiting kapperszaken

Zowel Manfred Lombrez als Wouter Laleman zijn tevreden dat ze in die periode enerzijds mensen kunnen helpen door te voldoen aan de vraag naar handgels maar ze vinden het ook een goeie zaak voor zowel het bedrijf als voor de werknemers dat er in deze coronaperiode verder kan worden gewerkt, uiteraard met het in acht nemen van de nodige veiligheidsmaatregelen zoals in de andere bedrijven.

“Door de sluiting van de kapperszaken is er uiteraard minder vraag naar professionele haarproducten maar die vraag zal ook wel opnieuw groeien eens de kappers weer aan de slag kunnen” aldus Manfred Lombrez.

Carin Haircosmetics is al sedert 1958 actief en is nog steeds een familiebedrijf. De firma was jaren terug gevestigd in de Kerkstraat in Middelkerke en werd in 1983 getroffen door een van de zwaarste branden ooit in de gemeente.

Carin Haircosmetics levert niet enkel aan professionals in ons land, maar is ook actief op de buitenlandse markt.

Info: www.carin.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier