Candice en Fiona openen kledingzaak Ida Store in Vlaanderenstraat

Candice zal afwisselend met Fiona in de Oostendse vestiging staan. (foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Na het succes van de Genste winkel Ida Store opent het duo Candice Reijers (34) en Fiona Snauwaert (24) nu een winkel in de Vlaanderenstraat. “De keuze voor Oostende stond al langer vast. Het is een beetje onze tweede thuis”, zegt Candice.

De in Kortrijk geboren, maar op haar twaalfde naar Watou uitgeweken, Candice werkte twaalf jaar geleden als student in de Rewind, een kledingzaak in het Gentse. Toen ze afgestudeerd was in de communicatiewetenschappen werkte ze achter de schermen van de televisie in de research en productie en gaf ze les na haar studies leerkracht. “Het was tijdens mijn lerarenopleiding dat ik als student bij de Rewind werkte”, vertelt ze. “Christophe, de baas van de Rewind had me gevraagd als shopmanager en ik heb dat gedaan omdat mode mij altijd al interesseerde.”

Zovele jaren later vroeg ze Christophe om de winkel over te nemen. “Daar heeft hij zes maanden moeten over nadenken”, lacht ze. “Toen ik bijna op het punt stond om een ander pand te zoeken kwam hij me vertellen dat het oké was. Ik mocht de zaak overnemen. Zo vroeg ik ook aan Fiona, die toen al twee jaar bij mij werkte als verkoopster in de Rewind, om mee in de zaak te stappen. Na zes maanden werd de Rewind uiteindelijk Ida Store.”

Eerste ‘baby’

Die naam werd niet toevallig gekozen. “Ida zou altijd de naam worden van mijn eerste baby en aangezien de winkel mijn eerste baby is… Ik wilde een korte, maar krachtige naam voor de winkel. Het zijn ook vrouwenkleren en Ida is een meisjesnaam. Het staat ook voor gastvrij en positieve levensenergie. En daar staan wij ook voor.”

De winkel in Gent opende pas vorig jaar en met de Oostendse vestiging komt er in korte tijd al een tweede. “Fiona heeft een maand geleden haar studies afgewerkt en werkte parttime voor de winkel in combinatie met die studies. Nu begint ze fulltime en dat leek ons het moment. Waarom Oostende? Oostende lag al langer vast. Ik kom hier al jaren en Fiona heeft hier veel familie wonen. Daarnaast ontwikkelt Oostende zich meer en meer als modestad. Heel wat bekende kledingmerken vinden de weg naar deze stad. Het heeft verschillende culturen en is een erg interessante stad. Oostende heeft alles. Ik voelde dat we hier welkom zouden zijn. Er was nog ruimte voor een extra winkel. Oostende leeft zowel tijdens de winter als tijdens de zomer. Het herbergt grote evenementen zoals Theater aan Zee en het Filmfestival. We wilden een stad waar alles leeft en Oostende is voor ons beiden een beetje onze tweede thuis”, aldus Candice.

Opening

De winkel van Candice en Fiona opent vrijdag 21 februari. De dames zullen afwisselend in de Oostendse winkel staan. Ze trekken de identiteit van Ida door en verkopen ook Scandinavische en Franse merken. “Maar daarbij houden we uiteraard rekening met de identiteit van de stad”, besluiten ze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier