Het waren Franky Jonckheere & Cathy De Smet die in 2003 Cafralu opstarten. In de periode ervoor had het koppel een tuinbouwbedrijf in Ruddervoorde maar de interesse van Francky in techniek en automatisatie was toen al sterk aanwezig. Ondertussen zijn we 16 jaar later en zijn ze met hun bedrijf recent verhuisd naar de ambachtelijke zone Schatting 5 in Zedelgem. Samen met hun zoon Dieter, vervaardigen ze allerlei metaalconstructies. Van stalen ramen tot trappen, BBQ's en transportbanden. Alles wordt in eigen atelier geproduceerd.

"Er wordt gestreefd naar een snelle uitvoering van de projecten, als klanten horen dat ze een half jaar moeten wachten op een eventuele aankoop, haken ze sneller af. Juist deze snelheid en een correcte afwerking onderscheid ons van de vele heel grote metaalconstructie bedrijven. Momenteel zitten vijverroosters echt in de lift voor de veiligheid van de kinderen. " Aldus Cathy. "Het verkrijgen van het UNIZO authenticiteitslabel voor ambachtelijke ondernemers is voor ons dan ook een erkenning van kwaliteit en het bewijs dat we 16 jaar gelden de goede keuze gemaakt hebben."

Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële. Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. En de term ambachtelijk is, in tegenstelling tot Frankrijk, in België nog maar recent beschermd. Iedereen kon zichzelf tot voor kort ambachtelijk noemen. Daarom lanceerde UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en expert die dit label toekent.

(GS)

Het waren Franky Jonckheere & Cathy De Smet die in 2003 Cafralu opstarten. In de periode ervoor had het koppel een tuinbouwbedrijf in Ruddervoorde maar de interesse van Francky in techniek en automatisatie was toen al sterk aanwezig. Ondertussen zijn we 16 jaar later en zijn ze met hun bedrijf recent verhuisd naar de ambachtelijke zone Schatting 5 in Zedelgem. Samen met hun zoon Dieter, vervaardigen ze allerlei metaalconstructies. Van stalen ramen tot trappen, BBQ's en transportbanden. Alles wordt in eigen atelier geproduceerd. "Er wordt gestreefd naar een snelle uitvoering van de projecten, als klanten horen dat ze een half jaar moeten wachten op een eventuele aankoop, haken ze sneller af. Juist deze snelheid en een correcte afwerking onderscheid ons van de vele heel grote metaalconstructie bedrijven. Momenteel zitten vijverroosters echt in de lift voor de veiligheid van de kinderen. " Aldus Cathy. "Het verkrijgen van het UNIZO authenticiteitslabel voor ambachtelijke ondernemers is voor ons dan ook een erkenning van kwaliteit en het bewijs dat we 16 jaar gelden de goede keuze gemaakt hebben." Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële. Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. En de term ambachtelijk is, in tegenstelling tot Frankrijk, in België nog maar recent beschermd. Iedereen kon zichzelf tot voor kort ambachtelijk noemen. Daarom lanceerde UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en expert die dit label toekent. (GS)