Cafébaas Saint-Georges start met online speelgoedshop en gebruikt gevel als etalage

© JB
Redactie KW

Toen zijn horecazaak voor de tweede keer verplicht op slot moest, bleef Jens Brysse (31) van het Roeselaarse café Saint-Georges niet bij de pakken neerzitten. Hij realiseerde samen met zijn vriendin Bieke Vancoillie (27) een eigen webshop ‘Little Lama’ die gespecialiseerd is in duurzaam en verantwoord speelgoed.

Toen Jens in 2016 de tapkranen overnam van Wart Galle, had die laatste waarschijnlijk nooit gedacht dat één van de ramen van het café ooit als uithangbord voor een speelgoedwinkel zou fungeren. “Bieke werkt bij Liantis als klantenadviseur preventie en welzijn, en is al een tijdje in bijberoep bezig met het ontwerpen en bedrukken van kinderkledij”, zegt Jens, die tijdens de eerste lockdown aan de slag ging als pakjesbezorger bij Bpost.

“Ze haalt daar heel veel voldoening uit en de voorbije maanden groeide bij ons het idee om daar nog iets verder in te gaan. Een geschikte naam vinden én een domeinnaam registreren voor dit concept was niet evident”, lacht Jens. “Little Lama geeft perfect weer waar onze shop voor staat. Begin november gingen we van start. Ons assortiment bestaat voornamelijk uit speelgoed voor kinderen tot twaalf jaar en verzorgingsproducten. Daarnaast vind je bij ons ook nachtlampjes, slaapzakken en decoratieve meubeltjes. Alles samen zo’n 400 producten die duurzaamheid uitstralen en een link hebben met baby’s of kinderen. De reacties zijn heel positief. Momenteel is de verkoop vooral lokaal maar we zien dit veel ruimer”, klinkt het ambitieus.”

Tuinhuis wordt opslagplaats

Eén van de ramen van café Saint-Georges heeft dit sympathieke koppel tijdelijk ingericht als etalage en bij hun woonhuis zijn ze hun groot tuinhuis aan het ombouwen tot opslagplaats. Na de heropening van de horeca, zou Bieke hier heel graag op verder bouwen maar voor Jens blijft de toekomst toch nog wat bang afwachten. “Ik vermoed dat het tooggebeuren er de eerste maanden niet bij zal zijn en ook feestjes organiseren wordt volgens mij heel moeilijk. Maar we blijven positief.”

De artikelen van Little Lama worden opgestuurd of kun je bij hen ophalen. Meer info vind je op hun gelijknamige facebookpagina of surf naar www.littlelama.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.