Café-uitbaters moeten terras weer afbreken in Blankenberge

© WK
Redactie KW

Valse start vandaag voor de terrassen op de Grote Markt in Blankenberge. De uitbaters moesten na bezoek van de politie tafels en stoelen weer opbergen.

De lokale politie plaatste vanmorgen een bericht op Facebook dat er nog wat voorbereidingen getroffen moesten worden – “vooral naar wegsignalisatie – en daarom de aangekondigde terrasuitbreidingen pas op vrijdag 12 juni aangevat kunnen worden. “Het terrasplan trad inderdaad vandaag al in voege, maar de politie is nog niet klaar met de signalisatie. Inderdaad een communicatiefout”, geeft schepen Benny Herpoel (N-VA) toe. “Een communicatiefout? Zeg maar blunder van jewelste. De communicatie tussen stad en politie is blijkbaar toch wel iets meer dan anderhalve meter”, schertst Kurt Oosterlynck van Café Au Lait. “We zijn hier deze morgen al om zes uur begonnen met het terras uit te zetten en drie uur later moest alles plots weer weg. De politie was ondertussen al twee keer gepasseerd zonder iets te zeggen.”

Inkrimping

Hetzelfde verhaal bij de Mercato. “Wij zijn tot gisterenavond laat bezig geweest om alles coronaproof te maken en dan krijg je dit. Leuk is anders”, zucht Pascal Versteghe. Hij had op straat acht extra tafeltjes, overdekt met parasols. “Maar in plaats van uit te breiden, krimpen we nu in. Wij wisten echt van niets. De mensen van de dienst Lokale Economie zijn hier vlak voor het weekend nog geweest om alles uit te meten.”

Moeilijke knopen

In de Vissersstraat, Molenstraat en Langestraat zette het terrasverbod tot 18 uur kwaad bloed. “Daar moesten we de afweging maken of het wel veilig was. Natuurlijk zouden we de horeca-uitbaters allemaal op gelijke voet willen behandelen, maar waar we de social distancing niet kunnen garanderen, moeten we soms moeilijke knopen doorhakken. Het is echt een heel moeilijke oefening”, aldus nog schepen Herpoel. Bij de handelszaken rond de Markt horen we dat de klanten blij zijn met de heropening. “En dat is goed nieuws”, zegt Herpoel. “Maar corona is niet weg.”

Voor meer relevante informatie, zie ook Appartement te huur in Blankenberge

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten