Café De Fagot in Ingelmunster is verkocht

Archief: Jean-Pierre Deven en Carine Renier van café Fagot©FODI
Archief: Jean-Pierre Deven en Carine Renier van café Fagot©FODI
Redactie KW

Jean-Pierre Deven en Carine Renier uit Ingelmunster hebben hun populaire kroeg langs het kanaal Roeselare-Ooigem verkocht. De nieuwe kopers willen liever niet met naam in de krant. De uitbating van het café zal gebeuren door iemand van het huidige personeel, samen met een kameraad.

Jean-Pierre (62) en Carine Renier (64) runden 34 jaar lang café De Fagot. Zodra de horeca terug mag openen, zullen ze echter niet meer achter de tap staan. Jean-Pierre en Carine verkochten immers hun bruine kroeg aan een bekend echtpaar dat liever niet hun naam vermeld ziet staan.

Recept spaghetti

“Veel gaat het er niet veranderen”, zegt Jean-Pierre. “Een medewerker die al jaren in ’t weekend meehielp, zal het café blijven uitbaten. Hij krijgt de hulp van een kameraad. De ene zal zich ontfermen over het café, de andere zal instaan voor vooral de keuken. En goed nieuws voor wie graag onze spaghetti at, want die blijft bestaan. Bij de verkoop hebben we ook het recept bezorgd, zodat het dezelfde spaghetti zal zijn die de mensen zullen geserveerd krijgen.”

Vanaf januari 2019 werd Jean-Pierre voorzitter van de gemeenteraad in Ingelmunster. Op dinsdagavond 22 september 2020 werd Jean-Pierre aangesteld tot schepen in opvolging van Nadine Verheye, die haar ontslag gaf en nu gemeenteraadslid is. Jean-Pierre besefte dat de uitbating van het café én het schepenambt combineren heel moeilijk zou worden. Vooral omdat Carine in het voorjaar van 2019 tegenslag kreeg met haar gezondheid en een zware operatie moest ondergaan.

Identiteit behouden

Begin september 2020 vertelde Jean-Pierre nog: “Vanwege haar herstelperiode hadden we in het voorjaar café De Fagot twee maanden moeten sluiten, maar door de plotse lockdown kon ze drie maanden aan haar gezondheid werken. 2021 is een belangrijk jaar voor ons. Onze lening is afbetaald, in november kan ik met brugpensioen, in december kan Carine haar volledig pensioen krijgen. Onze vooropgestelde deadline voor een overnemer te zoeken is 2022 , maar er zijn nu al enkele geïnteresseerden overnemers…”

Bij deze: Carine en Jean-Pierre verkochten iets vroeger dan gepland hun bruine kroeg. De koper beloofde de identiteit van deze bruine kroeg te behouden. Zodra het kan, zullen de uitbaters met evenveel plezier het publiek bedienen. Jean-Pierre en Carine kunnen dan eens aan de toog of in ’t café komen zitten om te genieten van een biertje, frisdrank of een heerlijke spaghetti. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.