https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

BVBA Broucke houdt Diksmuidse eer op Open Bedrijvendag hoog: “Duurzaam verwarmen”

“We willen onze kernactiviteit uitbreiden naar verwarmingssystemen en nieuwe biologische en milieuvriendelijke brandstoffen”, vertelt Sarah Leenknecht. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Op zondag 3 oktober zetten bedrijven opnieuw hun poorten open om mensen de kans te geven kennis te maken met hun bedrijf. In Diksmuide is de enige deelnemer BVBA Broucke, Kachel- en speksteenCenter.

Het bedrijf, dat een toonzaal heeft in de Roeselarestraat 92 in Esen, bestaat sinds 1963 en momenteel staat de derde generatie aan het hoofd van dit familiebedrijf. Nicolas Vandendriessche (31) en Sarah Leenknecht (32) zijn de nieuwe zaakvoerders waarbij Nicolas al ruim tien jaar in de zaak bezig is.

Speksteenkachels

“De BVBA Broucke is als enige in de streek gespecialiseerd in speksteenkachels van het Finse kwaliteitsmerk Tulikivi dat met licht hout drie uur brandt en gedurende 24 uur een intensieve warmte afgeeft.”

“Speksteenkachels zitten in de lift door de vele voordelen ervan. Ze zijn bijvoorbeeld te verkrijgen in alle mogelijke uitvoeringen zodat ze perfect in elk interieur passen, van supermodern tot heel klassiek”, vertelt zaakvoerder Sarah Leenknecht. “Deze kachels geven een rendement van 90%, zijn CO2-neutraal en zorgen voor een voordelige manier van stoken.”

Milieunormen

“Daarnaast verkopen wij ook de nieuwe generatie hout- en pelletkachels die allemaal gekeurd zijn volgens de Europese milieunormen.”

De BVBA verkoopt niet alleen alle soorten kachels maar begeleidt ook de klanten. “Wij geven advies aan de klanten, leveren aan huis en doen daarbij ook de uitbouw, maken kasten op maat, op maat gesneden stenen indien nodig en met ons team van 13 medewerkers staan wij ook klaar om het jaarlijkse onderhoud te doen, de schouw te vegen en onverhoopte probleempjes op te lossen. Daarnaast kan men hier ook terecht voor inox rookkanalen”, legt zaakvoerder Sarah uit.

Oekotube

“We hebben niet alleen een enorme keuze aan kachels qua stijl, maar ook qua budget. Iedereen kan zijn gading vinden. Ook goed voor het milieu zijn onze Polvo (oekotube) fijnstoffilters die op basis van ionisatie werken en die wij kunnen plaatsen. Door middel van een elektrode wordt een ionisatieveld gecreëerd binnen het rookkanaal (schouw of buis).é

“Deze deeltjes gaan alle fijn stof dat meegevoerd wordt met de rook capteren en tegen de wand van het rookkanaal fixeren. Zelf de kleinste deeltjes (PM1) worden uit de rook gehaald. Het toestel zorgt ervoor dat 95% fijnstofdeeltjes uit de houtrook worden gehaald. Wij staan voor duurzaam verwarmen en willen op die manier ons steentje bijdragen tot een betere luchtkwaliteit. Vandaar dat we nieuwe stappen in de energiemarkt willen zetten en onze kernactiviteit willen uitbreiden naar verwarmingssystemen en nieuwe biologische en milieuvriendelijke brandstoffen.”

De toonzaal/winkel in Esen die iedere dag behalve de zondag open is van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17.30 uur, is telefonisch bereikbaar op 051 50 00 87 en voor meer info kan men terecht op info@broucke.be en op de website www.broucke.be. De zaak neemt op zondag 3 oktober van 10 tot 17 uur deel aan Open Bedrijvendag. Er wordt gevraagd je bezoek te registreren via www.openbedrijvendag.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.