Buurderij in Kortrijk levert producten rechtstreeks van producent aan de klant

Redactie KW

Op donderdag 3 december ging de Kortrijkse Buurderij in Vives van start met een receptie, proeverij en de eerste afhalingen van bestellingen.

Met de opstart van de Buurderij wil coördinator Marleen Verfaellie de lokale landbouw steunen. Er wordt wekelijks rechtstreeks verkocht van producent aan de klant. De eerste week waren er tien producenten van over heel West-Vlaanderen.

Boeren en buren

Via www.boerenenburen.be maakten al ruim 200 mensen een account aan. De eerste week waren er al 60 online-bestellingen, wat veel blijkt voor een eerste week. “Het principe is eenvoudig. Op de website staan de producten die per bedrijf aangeboden worden. De klanten bestellen en betalen via de website, en krijgen de dag voor de afhaling op donderdag tussen 17 en 19 uur een mail met hun bestelnummer, en de verschillende bedrijven waar je per bestelnummer de producten kan afhalen.”

We sprokkelden reacties bij verschillende producenten. De reacties waren bij allen lovend. “We krijgen er een nieuw klantenbestand bij. Niet iedereen rijdt kilometers ver om hoeveproducten aan te kopen. Ook voor ons is de verwerking van de bestellingen per klant is eenvoudig. Wel kwamen verschillende mensen uit de buurt met het idee dat ze aan ons kraampje konden kopen, maar we leveren enkel op bestelling.” Ook de klanten waren tevreden. “We vinden hier alles in één keer en alles is vers. Er zijn zowel groenten, vis zuivel, vlees, fruit als gevolgelte, kruiden en soep. We moeten ons geld niet bijhebben want alles is al betaald. Mensen die gewoon een kijkje kwamen nemen, en eens wilden kennis maken met de producenten waren onmiddellijk overtuigd.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier