Busbouwer VDL houdt tijdelijke werknemers langer aan boord na nieuwe bestelling De Lijn

Redactie KW

Dankzij de bestelling van 131 nieuwe bussen door De Lijn bij VDL uit Roeselare kan de busbouwer 80 extra tijdelijke werknemers die voor een eerdere bestelling nodig zijn, langer aan boord houden.

Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts kondigde zaterdag aan dat De Lijn 27 miljoen euro investeert in 121 nieuwe streekbussen en 10 rijschoolbusssen van VDL. “Dat is een zeer belangrijke bestelling voor ons. Eén dergelijke bus vertegenwoordigt bijna een manjaar aan arbeidsuren en dus betekent dit voor deze bestelling meer dan 100 manjaar“, reageert algemeen directeur Peter Wouters van VDL Roeselare.

Voor het vorige maand aangekondigde order van onder meer 40 gelede elektrische bussen voor de Nederlandse stad Eindhoven zou VDL Roeselare de komende maanden circa 80 extra werknemers nodig hebben, klinkt het. “De bestelling van De Lijn, samen met nog enkele andere bestellingen die in een afrondende fase zitten, laat toe om nu alvast te stellen dat we deze extra personeelsleden zullen kunnen aanhouden tot en met het eerste kwartaal van volgend jaar“, klinkt het. Voor de sector zou dat zeer uitzonderlijk zijn, luidt het, omdat er normaal slechts een half jaar vooruit gekeken kan worden.

VDL telt zowat 500 vaste werknemers.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.