Het was een samenloop van omstandigheden die ervoor zorgden dat de knoop in 2001 werd doorgehakt. Het McDonald's restaurant, gelegen aan het vliegveld van Wevelgem, sloot de deuren waardoor liefhebbers van een snelle hap zich naar Kortrijk of Moeskroen moesten begeven.

Recent verscheen een vergunningsaanvraag aan de deuren van het voormalige Leenbakker-filiaal. De aanvrager, Burger Brands Belgium NV, wil er een hamburgerrestaurant openen en dit op slechts enkele meters waar ooit McDonald's zat.

Burger Brands Belgium is niet meteen een ronkende naam, hun exploitaties dan weer wel. Het bedrijf beheert immers de Burger King-filialen in België. Het lijkt er dan ook sterk op dat inwoners van Wevelgem en omstreken weldra opnieuw zich tegoed gaan kunnen doen aan Amerikaanse burgers, in een gloednieuwe Burger King.

Het was een samenloop van omstandigheden die ervoor zorgden dat de knoop in 2001 werd doorgehakt. Het McDonald's restaurant, gelegen aan het vliegveld van Wevelgem, sloot de deuren waardoor liefhebbers van een snelle hap zich naar Kortrijk of Moeskroen moesten begeven.Recent verscheen een vergunningsaanvraag aan de deuren van het voormalige Leenbakker-filiaal. De aanvrager, Burger Brands Belgium NV, wil er een hamburgerrestaurant openen en dit op slechts enkele meters waar ooit McDonald's zat.Burger Brands Belgium is niet meteen een ronkende naam, hun exploitaties dan weer wel. Het bedrijf beheert immers de Burger King-filialen in België. Het lijkt er dan ook sterk op dat inwoners van Wevelgem en omstreken weldra opnieuw zich tegoed gaan kunnen doen aan Amerikaanse burgers, in een gloednieuwe Burger King.