Burgemeester grijpt in bij wachtrijen Brantano en laat Waregemse vestiging sluiten

Redactie KW

Na de stormloop van afgelopen zaterdag, is het maandag opnieuw prijs bij de vestiging van Brantano in Sint-Eloois-Vijve. Al de hele dag staan er ellenlange wachtrijen en nu grijpt burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) in. Om 16 uur moet de winkel onherroepelijk dicht. De vestigingen van Torhout en Koksijde gingen deze maandag zelfs nooit open.

Sinds zaterdag houdt de keten in verschillende winkels uitverkoop, nadat moedergroep FNG een maand geleden ten onder ging aan een te hoog geworden schuldenberg. Er worden kortingen tot 75 procent gegeven, wat zaterdag én maandag heel wat geïnteresseerden naar de winkel lokte. Op beide dagen stonden er honderden mensen aan te schuiven om een goedkoop paar schoenen op de kop te tikken.

Omdat de coronamaatregelen er volop met de voeten getreden worden, grijpt burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) in met een burgemeestersbesluit. “De politie liet weten dat het onmogelijk is om de uitverkoop op een coronaveilige manier toe te laten. De klanten die nu reeds staan aan te schuiven, kunnen nog binnen, maar om 16 uur gaat de vestiging onherroepelijk dicht”, laat hij weten.

De vestiging blijft ook de volgende dagen gesloten, totdat de directie of curatoren garanties kunnen bieden voor een betere organisatie van de uitverkoop.

Ook andere vestigingen waren vandaag dicht. Dat was het geval voor Torhout en Koksijde. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier