Budgetwinkelketen Action vestigt zich nu ook in Varsenare

De winkel komt er langs de drukke Gistelsteenweg op de terreinen waar nu Mister CarWash en het tankstation Vuylsteke gevestigd zijn. © TLG
Redactie KW

De winkel komt er langs de Gistelsteenweg, op de plaats van carwash Vuylsteke. De opening wordt voorzien voor eind 2019.

Wie fan is van goedkope spullen en hebbedingetjes kan binnenkort in Varsenare terecht. Want daar opent de Nederlandse budgetwinkelketen Action een gloednieuw filiaal. Daarmee komt er een winkel tussen de huidige winkels in Oostende en Brugge. Een logisch gevolg van de fikse groei die de winkel de afgelopen jaren aan het maken is. “Voor Action is die locatie een blind-spot”, zegt Carl Lambrecht, de vastgoedconsulent die bemiddelde tussen Action en de grondeigenaar. “Bovendien is Jabbeke in hun ogen een heel interessante locatie. Daar ligt het inkomen van de inwoners namelijk behoorlijk hoog in vergelijking met het gemiddelde.”

Meteen goedgekeurd door gemeente

De onderhandelingen sleepten een jaar aan, maar kwamen recentelijk toch in een stroomversnelling. De contracten zijn getekend en het is nog een kwestie van punten en komma’s vooraleer alles in kannen en kruiken is. De gemeente gaf nochtans al een tijdje geleden groen licht.

“Wij kregen in december een aanvraag binnen. En die hebben we ook goedgekeurd”, bevestigt burgemeester Daniël Vanhessche (CD&V). “De Gistelsteenweg blijkt de weg bij uitstek voor handelszaken te zijn. Omdat het een drukke verbindingsweg is, was het voor ons cruciaal dat er parkeerplaatsen op de eigen terreinen voorzien werden. Daarnaast kan de komst van zo’n keten de leefbaarheid in de gemeente enkel ten goede komen. En dat zal ongetwijfeld ook wel voor wat tewerkstelling zorgen.”

De Nederlandse winkelketen is aan een steile opmars bezig. Eind februari opende de keten de 150ste winkel in ons land. Maar daar stopt het niet, want net als vorig jaar willen ze dit jaar 17 nieuwe Belgische filialen openen. En eentje daarvan zou dus in Varsenare gevestigd worden. De winkel komt er langs de drukke Gistelsteenweg op de terreinen waar nu Mister CarWash en het tankstation Vuylsteke gevestigd zijn.

65 parkeerplaatsen

Het is nog niet duidelijk of de winkel op de plaats van de handcarwash of de geautomatiseerde carwash – allebei aan een zijde van het pompstation – gevestigd zal worden. Vast staat wel dat er ook 65 parkeerplaatsen voorzien zullen worden. Grondeigenaar Eddy Vuylsteke is tevreden met de beslissing. “Ik heb niet het gevoel dat ik een stuk van mijn levenswerk verlies”, zegt hij. “Ik kan alles missen, behalve mijn vrouw. Daar heb ik teveel in geïnvesteerd (lacht).” (TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier