Bubbels proeven in B.Brut in Roeselare

Nomi en Lise presenteren hun B.Brut. (Foto SB) © (Foto SB)
Peter Soete

Lise Vandewalle en haar echtgenoot Nomi Penneman zijn gestart met B.Brut in de Arme-Klarenstraat.

“Wijn heeft me al van jongs af bekoord”,vertelt een enthousiaste Nomi. “Mijn grootvader was een grote wijnliefhebber en hij heeft zijn liefde voor wijn aan mij doorgegeven. Lise en ik zijn in de Arme-Klarenstraat gestart met B.Brut en dat is eigenlijk ons Belgisch huismerk. B.Brut wordt gemaakt van Franse druiven, wordt in Luxemburg gebotteld en in België verkocht. Veel internationaler kan het niet, hé! Onze sprankelende B.Brut is trouwens een 100 procent Chardonnay-wijn, een pure blancs de blancs. Officieel gaat het over een vin mousseux de qualité. Maar onder het logo van B.Brut komt ook een Crémant de Bordeaux en later ook nog een champagne.”

“Natuurlijk bieden wij ook een volledig gamma kwaliteitswijnen aan en daarin speelt Frankrijk een grote rol. Frankrijk blijft hét wijnland bij uitstek en wij proberen om topkwaliteit in huis te halen aan goede prijzen. Vaak gaat het dan om de tweede wijn van een topwijn die we voor de fractie van die topwijn kunnen aanbieden.”

“We verkopen zowel aan horeca en groothandel als aan particulieren. Natuurlijk kunnen de klanten wijnen proeven in de Arme-Klarenstraat en wij maken ook testpakketten in overleg met de klanten.”

B.Brut is open op maandag van 10.30 tot 12.30 uur en dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 tot 12.30 uur en van 14.30 tot 18.30 uur.

(PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier