BRUUT opgenomen in Top-100 Beste Gourmet Casual Restaurants

Redactie KW

Voor het eerst bracht Opinionated about Dining (OAD) een Europese TOP-100 uit voor Gourmet Casual restaurants.

De Baskische pinxtosbar Ganbara, gelegen in het oude stadsgedeelte van San Sebastián prijkt op de eerste plaats. Ons land is met vijf adressen vertegenwoordigd. Hoogst genoteerd staat de Gentse Superette van Kobe Desramaults (plaats 51) en op plaats 76 Restaurant Bruut van Bruno Timperman in Brugge.

De OAD Gourmet Casual lijst wil de Europese streekrestaurants roemen, een smeltkroes van diverse keukenstijlen gaande van ‘veld-tot-vork’ restaurants over traditionele tot avant-garde keukens. De lijst wordt bevolkt door chefs die genoeg getalenteerd zijn om een fijn gastronomisch restaurant te runnen, maar die ervoor gekozen hebben om hun expertise in een meer informeel concept te etaleren. Als leidraad serveren de eetgelegenheden weerhouden in deze lijst degustatiemenu’s voor minder dan ? 75 per persoon of hoofdgerechten geprijsd tussen ? 20 en ? 30.

(MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier