Brugse pralinezaak van Dominique Persoone wordt dubbel zo groot

The Chocolate Line, de pralinezaak van Dominique Persoone, wordt binnen afzienbare tijd dubbel zo groot.

Vanaf vrijdag 1 april huurt de sterrenchocolatier op het Simon Stevinplein een aanpalend gebouw, een derde van het hoekpand waarin zich kledingzaak Rubica bevond. Na verbouwingswerken hoopt Persoone de dubbel zo grote The Chocolate Line in het najaar te kunnen openen.

Van de bevoegde diensten van de stad Brugge kreeg hij inmiddels de toelating om drie openingen van negentig centimeter te maken tussen beide gebouwen. Het hoekpand op het Simon Stevinplein is immers een beschermd monument.

Van boon tot bar

Ook in de verruimde The Chocolate Line op het Simon Stevinplein in Brugge hoopt de shock-o-latier zijn klanten te blijven verrassen. “Ik kan eindelijk een oude droom realiseren, met name het principe ‘van bean to bar’ introduceren. Dit moet ons toelaten voor het oog van iedereen de cacaobonen van onze plantage in Mexico te pellen, te roosteren en te malen. Op die manier komt er een mini-chocoladefabriek in de winkel te staan”, legt hij uit.

De versmelting van beide gebouwen zal gefaseerd verlopen. “Eerst gaan we het nieuwe pand verbouwen. Als we daarmee klaar zijn, gaan we er een soort pop-upwinkel in onderbrengen, zodat we in het oude, vandaag bestaande gebouw aan de slag kunnen”, aldus Dominique Persoone.

Hij hoopt de vernieuwde en verruimde The Chocolate Line in het najaar te kunnen openen.

(svv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.