Brugse Kringwinkel ‘t rad verhuist naar nieuw pand

Redactie KW

Vanaf maandag staan 26 medewerkers klaar om de klanten te bedienen in het nieuwe pand langs de Maalse Steenweg.

Ruim twintig jaar was De Kringwinkel ‘t rad gevestigd aan de Langestraat 169 in Brugge. “In deze gezellige vestiging hebben heel wat mensen tewerkstellingskansen gekregen”, zegt Jan Dekersgieter, voorzitter van De Kringwinkel ‘t rad. “Dit winkelpand was echter verouderd. Daarom hebben we beslist om te verhuizen.”

Toegankelijk pand

De nieuwe winkel bevindt zich langs de Maalse Steenweg 104, waar vroeger winkelketen JBC was. Er zijn parkeerplaatsen voor het pand. Volgens Dekersgeieter wordt de nieuwe stek een aangename werkplek voor de werknemers, met minder trappen en meer natuurlijk daglicht.

“De toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en de vlotte bereikbaarheid vormen zowel voor medewerkers als voor klanten belangrijke troeven.”

“Sociale en ecologische doeleinden in één winkel”

Naast schepen van Sociale Zaken, Werken en Ondernemen Pablo Annys (sp.a) was ook burgemeester Dirk De fauw (CD&V) gisterenavond aanwezig op de persvoorstelling van de nieuwe winkel. “De Kringwinkel ‘t rad verenigt sociale en ecologische doeleinden die wij als stadsbestuur ten volle ondersteunen”, aldus De fauw.

“Mensen die moeilijk hun weg vinden op de arbeidsmarkt, kunnen hier werkervaring opdoen. Mensen die het minder breed hebben, kunnen er aan goedkope prijzen spullen aanschaffen. Deze spullen krijgen een tweede leven, waardoor de kringloop gesloten blijft. De aanwezigheid van De Kringwinkel ‘t rad draagt bij tot het warme en duurzame karakter van onze stad. Dit kunnen we als stadsbestuur alleen maar toejuichen.”

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier