https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brugs gebakkraam staat op Izegem Kermis met oliebollen als specialiteit van het huis

Heidi Coussens in het Brugs Gebakkraam op de Korenmarkt.
Wouter Vander Stricht

Heidi Coussens en Marnix Vroman zijn het echtpaar dat het Brugs Gebakkraam uitbaat. Al zijn ze zelf niet van Brugge. “Wij wonen in Bissegem”, zegt Heidi die sinds 2008 ook op Izegem Kermis neerstrijkt. “Zowel mijn man als ikzelf komen uit het kermismilieu. Mijn ouders hebben ook altijd in een bakkraam gestaan en toen we de kans kregen om dit kraam van Marc Prosec te kopen, behielden we de naam.”

Het echtpaar is dus niet van Brugge, maar als foorkramers zijn ze overal thuis. Maar niettemin moesten ze ook door een zure appel heen bijten. De coronacrisis legde het kermisleven stil, maar Marnix en Heidi bleven toch in de mate van het mogelijke aan de slag. “Langs de Brugsesteenweg in Kuurne konden we op de parking van café ’t Katje, dat toch gesloten was in die periode, onze tenten opslaan. We verhuisden ons kraam ook enkele keren en zo stonden we ook naast de kerk van de Bosmolens.”

Beste Izegem kermis ooit

Maar uiteraard is het koppel ook verheugd de gewone werkzaamheden weer voluit te kunnen hervatten. “Het doet weer deugd veel volk te zien. Het eerste weekend van Izegem Kermis was alvast weer super. Het is ook een kermis waar veel tijdens de week wordt georganiseerd. De seniorendag en de koers lokken veel volk. Op sommige kermissen zijn de weekdagen wat minder, maar hier in Izegem zeker niet. Voor ons is dit tot nu toe ook de beste Izegem Kermis ooit.”

Specialiteit van het huis zijn de oliebollen. “Je kunt hier bijvoorbeeld ook suikerspinnen krijgen en zelfs een pak friet, maar de meeste mensen komen naar hier voor de oliebollen. Die horen nu eenmaal bij de kermis. We hebben ons eigen recept, maar dat geven we uiteraard niet vrij. En aan Izegem Kermis breien wij altijd nog een extra dagje. Ook de maandag na Koekezondag staan wij hier nog, terwijl onze collega’s vertrokken zijn. Zo kunnen de mensen met een laatste portie oliebollen de kermistiendaagse afsluiten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten