Brugs bedrijfje zoekt… naakte poetsvrouwen

© Davy Coghe
Bert Vanden Berghe

De Brugse Cecylia Kociuba (39) heeft sinds enkele maanden haar eigen poetsbedrijfje, Dust Bunnies, waarbij je een poetsvrouw kan inhuren om in lingerie of naakt te komen schoonmaken.

Cecylia is op zoek naar vrouwelijke collega’s. “Nee, we voorzien geen ‘extra diensten’. Kijken mag, aankomen niet.”

Naakt gaan is voor mij geen probleem, ik ben heel open-minded op dat vlak

“We zijn in de eerste plaats een poetsbedrijf”, stelt Cecylia, die op haar website ook al duidelijk maakt dat Dust Bunnies géén escortebureau is. In het dagelijkse leven werkt ze als kok in een Brugs restaurant. “Maar ik wilde eigenlijk al een tijdje een zelfstandige activiteit uitbouwen. Ik heb zelf ook vele jaren gepoetst, maar ik wilde geen klassiek poetsbedrijf. Toen ik online wat rondzocht, zag ik dat er verschillende bedrijven in het buitenland inzetten op het aanbieden van naakt poetsen. In Los Angeles is het niet nieuw en ook in Polen (waar Cecylia werd geboren, red.) zit er al vijf jaar een succesvol bedrijf met deze diensten. Naakt gaan is voor mij geen probleem, ik ben heel open-minded op dat vlak. Maar toch was het voor mij een sprong in het onbekende. Want er is niet zo veel informatie voorhanden en het is een concept dat je aanspreekt of net niet.”

Brugs bedrijfje zoekt... naakte poetsvrouwen
© Davy Coghe

Ze legde haar idee voor aan haar dochter Kamilla, die de richting Toerisme volgt in Brugge. Die schaarde zich meteen achter het concept en ontwierp ook het logo voor het bedrijf, de flyer en de visitekaartjes. “Of ik naakt poetsen zou zien zitten als bijverdienste? Ik kuis niet graag”, grijnst Kamilla.

Het is een kijkervaring, zoals in een stripclub

Het concept op poten krijgen, bleek geen probleem. De juiste perceptie meegeven naar de buitenwereld is een ander paar mouwen. “Al zijn de reacties overwegend positief. Het is belangrijk dat het duidelijk is dat alles draait rond sensualiteit. Het is een kijkervaring, zoals in een stripclub. Met dat verschil dat je huis ook nog eens proper gekuist is. We hebben wel een aantal strikte regels. We werken met onze eigen kuisproducten, er mag slechts één persoon aanwezig zijn, er mogen geen foto’s of filmpjes gemaakt worden en er is een strikte no touch policy.” Cecylia hoopt nu snel werk te kunnen maken van het aanwerven van collega’s. “We krijgen opvallend veel mannen die reageren, maar we zijn dringend op zoek naar vrouwen. Ze moeten vooral open staan voor het idee. Hoe ze er uit zien maakt mij weinig uit. Elke vrouw is mooi en straalt een zekere sensualiteit uit.”

(BVB – Foto DC)

De volledige reportage lees je in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier