Bruggeling Yannick Van Meckeren blaast brasserie José in Blankenberge nieuw leven in

Yannic Van Meckeren: "Het prachtige pand dateert uit 1914 en wordt gekenmerkt door een warme art-decostijl." © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De bekende Brugse horeca-ondernemer Yannick Van Meckeren, binnenkort 60, gaat anders dan hij zelf had verwacht nog een nieuwe horeca-avontuur in. Op woensdag 10 juni opent hij de deuren van Brasserie José in de Vissersstraat in Blankenberge. “Het prachtige pand dateert uit 1914 en wordt gekenmerkt door een warme art-decostijl. Ik zie het helemaal zitten om hier een kwalitatieve brasserie met, als we mogen, ook muziekconcerten te organiseren”, zegt Yannick.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Nadat de Brugse horeca-ondernemer Yannick Van Meckeren (59) in 2019 zijn brasserie ‘t Zwart Huis in Brugge had overgelaten, zou hij de horeca vaarwel zeggen en het wat rustig aan gaan doen. Maar daar komt hij nu toch op terug. Op woensdag 10 juni opent hij de deuren van Brasserie José in de Vissersstraat in Blankenberge.

“Ik ging inderdaad stoppen maar toen kwam Inge De Poorter van hotel José, die mijn vrouw en ik al lang kennen, met de vraag of we geen interesse hadden om de bijhorende brasserie afzonderlijk uit te baten”, vertelt Yannick. “Die werd enkel gebruikt in het drukke zomerseizoen als de gelagzaal van het hotel volzet was.”

Mooi pand

“Ik ben dan eens gaan kijken en was wel onder de indruk van het pand. Het dateert uit 1914 en heeft eigenlijk altijd een horecafunctie gehad. Het wordt gekenmerkt door de mooie warme art-decostijl. Ik woon nu al geruime tijd in Brugge, maar ik ben afkomstig van Oostende en heb ook een tijdje in Blankenberge gewoond. Dus ik heb wel iets met ‘t zeetje, ja.” (lacht)

Ondanks de coronacrisis zie ik het helemaal zitten om hier van start te gaan in Blankenberge

Yannick doorzwom in zijn lange carrière al heel wat horecawatertjes. Hij maakte een enorm groot succes van de muziek- en eetkroeg Du Phare aan de Dampoort in Brugge. Heel wat grootheden uit de wereld van de blues en jazz stonden er op het podium. Later beproefden Yannick en zijn echtgenote hun geluk in Bali, waar ze een druk beklante horecazaak met Belgische specialiteiten en bieren runden, gecombineerd met plaatselijke gerechten en dranken. Terug in België nam hij dan brasserie ‘t Zwart Huis in de Kuipersstraat over en ook dat werd een succes.

Brasseriekeuken

Muziek is een rode draad doorheen de loopbaan van Yannick en dus ook in ‘t Zwart Huis was er geregeld muzikaal vertier. Dat zal in Brasserie José niet anders zijn. “Vanaf dat we de toelating krijgen willen we ook in Brasserie José concertjes organiseren. Blues, jazz, singer-songwriters,… Qua keuken gaan we voor een klassieke, kwalitatieve brasseriekeuken, zoals de mensen dat van ons gewoon zijn.”

“Of die coronacrisis me niet afschrikt? Het is geen gemakkelijke situatie. Ik ben dit nieuwe project natuurlijk al langer aan het voorbereiden en het was de bedoeling om al in april te openen maar dat kon niet doorgaan. Gelukkig is de zaak hier behoorlijk groot dus we hebben wel ruimte om de tafeltjes uit elkaar te zetten. We hebben ook een terrasje voor drie tafels maar ik zie binnenkort de schepen van Economie en er zal bekeken worden of er ruimte is voor extra tafels op het openbaar domein. Maar goed, ondanks de ‘coronastrubbelingen’ zie ik het helemaal zitten om hier van start te gaan in Blankenberge. De eerste reservaties zijn zelfs al binnen gelopen!”

Info en reservaties via https://www.brasseriejose.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier