Brugge Kaas wint goud én zilver op Cheese Awards

Redactie KW

Met een gouden medaille voor ‘Brugge Prestige’ (gemaakt van verse meimelk en 15 maanden gerijpt op houten planken) én een bronzen medaille voor ‘Brugge Dentelle’ (een romig, smeltzacht witschimmel kaasje) vielen de Brugge kazen 2 keer in de prijzen op de prestigieuze Nantwich International Cheese Awards.

De internationale jury kon het volle karakter van de Brugge Prestige en de romige smeuïgheid van Brugge Dentelle bijzonder goed smaken. De smaak en kwaliteit van de ‘Brugge kazen’ wordt dus ook in het buitenland gewaardeerd en erkend.

Brugge Kaas wint goud én zilver op Cheese Awards

De internationale Nantwich Cheese Awards is een jaarlijks event, het oudste ter wereld. Ze worden door kenners en industrie beschouwd als de grootste en beste kaas awards ter wereld. Met 220 getalenteerde juryleden, 4.611 verschillende inzendingen van 274 verschillende zuivelproducenten uit de hele wereld, kan het event dit jaar terugblikken op een recordeditie.

Zuivelcoöperatie Milcobel is dan ook trots de 2 awards voor de Brugge kazen te mogen bijschrijven op het palmares.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier