Brugge geeft groen licht voor uitbouw wagenkaai in Zeebrugge

Redactie KW

De stad Brugge heeft een gunstig advies gegeven voor de bouw van de oostelijke kaaimuur aan het zuidelijk kanaaldok in de achterhaven van Zeebrugge.

“De stedenbouwkundige vergunning wordt afgeleverd”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V). “Ze is belangrijk voor de verdere realisatie van het zuidelijke kanaaldok.”

Het project omvat het verlengen van de bestaande kaaimuur met 200 meter aan de oostzijde van het zuidelijk kanaaldok in de achterhaven en het realiseren van het oostelijk deel van het dokuiteinde over ongeveer 170 meter. Deze verlenging is een volgende stap in de verdere realisatie van het zuidelijk kanaaldok. Achter de kaaimuur zijn de terreinen al verhoogd en grotendeels in gebruik door onder andere Toyota.

De Haven van Zeebrugge wil in de toekomst verder investeren in wagenbehandeling. Gedelegeerd bestuurder Joachim Coens gaf eerder al te kennen dat dit segment op recordkoers zit in 2015, nadat 2014 ook al een recordjaar was met 2,2 miljoen verhandelde stuks. Begin oktober werd ook gestart met de bouw van de Hanze Terminal, in concessie van International Car Operators, ook al voor de uitbouw van de autosector.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier