Brug-IT wordt permanente vereniging

Redactie KW

Wat op 19 november vorig jaar begon als de eerste vakbeurs van Brugse IT-bedrijven krijgt nu vaste vorm als een vzw. Zeven firma’s uit de regio Brugge en drie academische instellingen richten de vzw Brug-IT op.

Het gaat om Hogeschool West-Vlaanderen (Howest), Hogeschool Vives en de KU Leuven, die ook in Brugge campussen hebben, en informaticabedrijven zoals Eye-T, Mentoring Systems en Silicon. Ook andere informaticabedrijven uit de regio kunnen zich melden als lid. De vereniging zal een centraal aanspreekpunt zijn voor bedrijven en studenten uit de regio. Zo komt een ondernemer die wil weten of de cloud voor hem interessant kan zijn, of zijn ICT en digitale gegevens voldoende beveiligd zijn en hoe hij mobiel werken het best introduceert in zijn firma, via Brug-IT snel in contact met een bedrijf uit zijn regio dat hem kan helpen.

Studenten kunnen bij Brug-IT aankloppen voor een stageplaats of een job bij een Brugs IT-bedrijf. Op vraag van een student, een academische instelling of een van de bedrijven die lid zijn van Brug-IT kunnen er ook gezamenlijke projecten gerealiseerd worden, zoals de ontwikkeling van een app of de toetsing van een hypothese aan de praktijk. Voorts wil Brug-IT congressen organiseren en de Brugse IT-bedrijven vertegenwoordigen op evenementen. In 2017 komt er opnieuw een IT-vakbeurs, die vanaf dan om de twee jaar zal plaatsvinden.

(Foto BP)

>> Info : www.brugit.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.