Er is die dag mogelijkheid om een kijkje te nemen op de werf van de nieuwe Zarrense gemeenteschool, de brouwerijsite, de zorgsite en de site Burger en Welzijn.

"De brouwerijsite bezoeken is zeker en vast een primeur", aldus burgemeester Toon Vancoillie. "Sinds de afbraak en de start van de werken zette niemand al één voet op de werf. Er zal uitleg gegeven worden over de metamorfose die de brouwerijsite ondergaat en de bezoekers krijgen de kans om in het hart van Kortemark de bouw van de nieuwe bibliotheek, het woonzorgcentrum en tal van appartementen van op de eerste rij mee te maken. Naast de afgebakende toer met infopunten en doe-momenten krijgen de bezoekers de unieke kans om de werf vanuit de lucht te bekijken."

Tuinklassen

"Ook de bouwwerf van de nieuwe gemeenteschool in Zarren zal bezocht kunnen worden", aldus onderwijsschepen Stefaan Vercooren. "Het gebouw zal volgend schooljaar al in gebruik genomen worden en is op dit moment zeker de moeite om te bezoeken, aangezien het gebouw zeer a-typisch wordt ingericht. Hierbij werd uitgegaan van de noden van de toekomstige leerlingen, onder andere met tuinklassen met terrassen en extra ruimte voor beweging. FELT architecture uit Gent zal die dag zelf aanwezig zijn om meer uitleg te geven. Iedere bezoeker krijgt ook een brochure met de karakteristieken van de toekomstige school. "

"In 2017 werd het OCMW-gebouw in de Hospitaalstraat gesloopt en werd gestart met de bouw van het nieuwe gebouw Burger en Welzijn", weet OCMW-voorzitter Christine Logghe. "Vanaf het voorjaar van 2019 zal het nieuwe cirkelvormige en multifunctionele gebouw de dienstverlening van Kortemark samenbrengen op één locatie. Het wordt een cirkelvormig gebouw rond één centrale, open wachtruimte, terwijl we in de onmiddellijke omgeving van het gebouw een park willen aanleggen waar opnieuw die ontmoeting centraal staat."

"Tijdens Open Wervendag zal iedere bezoeker een brochure krijgen met informatie over het gebouw en een traject dat vrij door de werf kan gevolgd worden. Ook op de zorgsite zullen vzw Blijvelde en de gemeente Kortemark samen een interactieve rondleiding voorzien, die de bezoekers naar de woon- en leefwereld van de bewoners zal leiden. Het bezoek start bij de ruwbouwwerken van de laatste fase en eindigt in de eerste fase: het nieuwe woonzorgcentrum dat al in gebruik is genomen. Op het einde van de rondleiding wordt er een hapje en een drankje voorzien in de nieuwe cafeteria."

(JDK)

Open Wervendag op zondag 6 mei tussen 10 en 17 uur. Gratis toegang.

Er is die dag mogelijkheid om een kijkje te nemen op de werf van de nieuwe Zarrense gemeenteschool, de brouwerijsite, de zorgsite en de site Burger en Welzijn. "De brouwerijsite bezoeken is zeker en vast een primeur", aldus burgemeester Toon Vancoillie. "Sinds de afbraak en de start van de werken zette niemand al één voet op de werf. Er zal uitleg gegeven worden over de metamorfose die de brouwerijsite ondergaat en de bezoekers krijgen de kans om in het hart van Kortemark de bouw van de nieuwe bibliotheek, het woonzorgcentrum en tal van appartementen van op de eerste rij mee te maken. Naast de afgebakende toer met infopunten en doe-momenten krijgen de bezoekers de unieke kans om de werf vanuit de lucht te bekijken.""Ook de bouwwerf van de nieuwe gemeenteschool in Zarren zal bezocht kunnen worden", aldus onderwijsschepen Stefaan Vercooren. "Het gebouw zal volgend schooljaar al in gebruik genomen worden en is op dit moment zeker de moeite om te bezoeken, aangezien het gebouw zeer a-typisch wordt ingericht. Hierbij werd uitgegaan van de noden van de toekomstige leerlingen, onder andere met tuinklassen met terrassen en extra ruimte voor beweging. FELT architecture uit Gent zal die dag zelf aanwezig zijn om meer uitleg te geven. Iedere bezoeker krijgt ook een brochure met de karakteristieken van de toekomstige school. ""In 2017 werd het OCMW-gebouw in de Hospitaalstraat gesloopt en werd gestart met de bouw van het nieuwe gebouw Burger en Welzijn", weet OCMW-voorzitter Christine Logghe. "Vanaf het voorjaar van 2019 zal het nieuwe cirkelvormige en multifunctionele gebouw de dienstverlening van Kortemark samenbrengen op één locatie. Het wordt een cirkelvormig gebouw rond één centrale, open wachtruimte, terwijl we in de onmiddellijke omgeving van het gebouw een park willen aanleggen waar opnieuw die ontmoeting centraal staat.""Tijdens Open Wervendag zal iedere bezoeker een brochure krijgen met informatie over het gebouw en een traject dat vrij door de werf kan gevolgd worden. Ook op de zorgsite zullen vzw Blijvelde en de gemeente Kortemark samen een interactieve rondleiding voorzien, die de bezoekers naar de woon- en leefwereld van de bewoners zal leiden. Het bezoek start bij de ruwbouwwerken van de laatste fase en eindigt in de eerste fase: het nieuwe woonzorgcentrum dat al in gebruik is genomen. Op het einde van de rondleiding wordt er een hapje en een drankje voorzien in de nieuwe cafeteria." (JDK)Open Wervendag op zondag 6 mei tussen 10 en 17 uur. Gratis toegang.