Brouwerij De Poes vult prijzenkast verder aan

Redactie KW

De bieren van brouwerij De Poes blijven de prijzen aan elkaar rijgen. Dit keer was het de 10de editie van de World Beer Challenge in het Portugese Estoril die ervoor zorgde dat brouwerij De Poes in de prijzen viel.

De gouden plak was voor de Poes Blond, Bruin en Houblon. Voor de Tieltse brouwerij toch een sterke prestatie wetende dat er slechts 20 gouden medailles werden uitgereikt. Met een score van 90 op 100 voor hun balans, evenwichtigheid en aroma kan de Tieltse brouwerij zeker en vast tevreden zijn. De eerste prijs is het niet want eerder dit jaar viel men ook al in de prijzen in Frankfurt en Lyon. Het bruine Poesbier werd in Frankfurt zelfs uitgeroepen tot beste Belgische bier van de competitie.

Door de Coronacrisis zijn deze prijzen toch een lichtpunt in een moeilijke periode want de brouwerij blijft niet gespaard. Brouwer Stijn David blijft er nuchter bij: “Het voortdurend inzetten en ijveren om lokale kwaliteitsvolle bieren te brouwen loont op het eind. Zo kiezen we voor om met Belgische kwalitatieve grondstoffen zoals hop, gerst… te werken.” In de toekomst wil hij dezelfde blijven inslaan. “Verder inzetten op de huidige kwaliteit en binnenkort stroomt er een nieuw bier met lokaal geteelde gerst uit de brouwketels. Ons assortiment wordt dus uitgebreid en ook de gevestigde waarden blijven het goed doen en krijgen er de erkenning voor.”

Wie het voelt kriebelen om de Tieltse bieren te proeven heeft Stijn David alvast één gouden raad: “Ga langs bij uw lokale drankenhandel of vraag er om in uw stamkroeg, als deze terug open is. Ook via de webshop van onze brouwerij kunnen deze bieren aangekocht worden (www.brouwerijdepoes.be)

(KeMa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier