Brouwerij De Halve Maan pakt uit met nieuwe Straffe Hendrik

De Straffe Hendrik Wild werd woensdag en donderdag op flessen getrokken. (Foto Brouwerij De Halve Maan)
Redactie KW

Brouwerij De Halve Maan brengt in april een nieuwe variant van zijn Staffe Hendrik op de markt : Straffe Hendrik Wild.

In alle stilte werkte Brouwerij De Halve Maan de laatste maanden aan een gloednieuwe bier. “Ja, het klopt dat we een nieuw bier op de markt zullen brengen”, bevestigt Xavier Vanneste, zaakvoerder van Brouwerij De Halve Maan. “Eind april brengen we eenmalig 40.000 liter – goed voor 5.000 bakken – op de markt van Straffe Hendrik Wild. Het nieuwe bier, met een opvallend wit-groen etiket, is gebaseerd op onze Straffe Hendrik en zal ongeveer dezelfde kleur en alcoholpercentage (9 procent) hebben. Maar door een totaal andere gist, zal het een eigen, typische smaak hebben.”

Drie maanden gisten

Die nieuwe gist zorgt er ook voor dat het bier pas in april op de markt komt. “Woensdag en donderdag hebben we de flessen gevuld, maar het bier moet nog minstens drie maanden op fles gisten om op smaak te komen. Nu is het bier nog ondrinkbaar. Enkele klanten, die ook het gerucht hadden opgevangen, polsten me al of ze nu al een proevertje kunnen krijgen, maar we houden alle bakken in ons magazijn tot wanneer het bier perfect op smaak is.”

Massale toeloop

Bij nieuwe en gelimiteerde bieren, en zeker van een topmerk als Straffe Hendrik, is de vraag telkens overweldigend. “Ook nu verwachten we een grote toeloop”, aldus nog Xavier Vanneste. “Het plan is dat de klanten vanaf eind februari zullen kunnen inschrijven op ons nieuwe bier. Het kan dus zijn dat het bier al uitverkocht is nog voor het effectief op de markt komt…”

(Olivier Neese)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.