Broodhuis Cleo in Sijsele verhuist en breidt flink uit

Cleo Desmit hoopt in mei het nieuwe pand te kunnen openen. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Cleo Desmit hoopt in mei het nieuwe pand te kunnen openen. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Zo’n drie jaar nadat Cleo Desmit Broodhuis Cleo opstartte in een klein pandje in de Dorpsstraat 111 heeft ze grootste plannen met de zaak. “Broodhuis Cleo verhuist naar het hoekhuis met de Stationsstraat, nummer 135, waar ik een veel ruimer assortiment zal kunnen aanbieden”, zegt Cleo.

De evoluties in ondernemend Sijsele volgen elkaar bijzonder snel op dezer dagen. Nu maakt ook Cleo Desmit van het Broodhuis, dat haar voornaam draagt, ambitieuze plannen bekend. Vanaf mei, als de aannemers enigszins mee willen ten minste, verhuist haar zaak naar een ruimer pand iets verderop in de straat, richting Brugge.

Cleo startte in mei 2018 met Broodhuis Cleo in een eerder klein pand in de Dorpsstraat 111. “Mijn vrienden vonden het destijds nogal verrassend dat ik in Sijsele een zaak zou beginnen, want ik ben een rasechte Brugse, opgegroeid in het Zilverpand, en blijkbaar zou ik eerder een stadsmens zijn”, zegt Cleo.

“Maar ik voel me toch heel goed in Sijsele en tussen de Sijselenaars. Ik heb lange tijd in de bank- en verzekeringssector gewerkt en was onder meer ook actief in het kantoor van Argenta in het postkantoortje hier in Sijsele. Dus ik kende het dorp hier wel al. Voorafgaand aan de start van Broodhuis Cleo werkte ik in de Panos in het station in Brugge en in mijn jonge jaren deed ik vaak vakantiejobs in de horeca. Mijn ex-man had overigens een eigen restaurant. Dus die sector is me zeker niet vreemd. Maar doordat ik, als alleenstaande, drie kinderen heb, is een avondzaak in de horeca voor mij geen optie. Een broodjeszaak overdag is daarom ideaal.”

Opening in mei

De klanten vonden de voorbije jaren al vlug de weg naar Broodhuis Cleo voor een krokant belegd broodje of een panini. In die mate dat een uitbreiding zich opdrong. “Ik kon een tijdje terug het hoekhuis van de Dorpsstraat met de Stationsstraat aankopen en daar woon ik intussen ook al, op de verdieping, met de kindjes. Voorheen was hier overigens de praktijk van een kinesist gevestigd. Bedoeling is dus om met Broodhuis Cleo naar daar te verhuizen, op het gelijkvloers”, vertelt Cleo.

“Vanop straat zie je het niet omdat alles afgeplakt is, maar de werken zijn binnen al volop aan de gang. Als alles volgens plan verloopt, zou ik in mei kunnen openen. Hier zal ik ook echt de ruimte hebben om de klanten ter plaatse te laten consumeren. Er komen 18 zitplaatsen. Takeaway zal echter een belangrijk onderdeel van de zaak blijven. Het aanbod ga ik flink uitbreiden. De belegde broodjes blijven uiteraard, maar je zult er ook terecht kunnen voor een klein ontbij, soep, pasta’s en lekkere verse hamburgers.”

“Ik liet me overigens vertellen dat hier ooit nog een kruidenierswinkeltje, met ook snoepgoed, was. Oudere Sijselenaars zullen dat misschien nog weten. Ik hoop aan het pand nu alvast ook een nieuwe mooie invulling te geven.”

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.