Brasserie-grill Element opent deuren in Knokke-Heist

Johnny Vlaeminck in zijn brasserie Element. © foto DM
Redactie KW

Welkom bij Brasserie Element, the new kid in town aan het station van Knokke. Chef-kok Johnny Vlaeminck (54) brengt er lekkere gerechten en topproducten samen in een ontspannen, no nonsens setting.

Het kan verkeren. Na 20 jaar trekt Johnny Vlaeminck de deur van restaurant-tearoom Lentini aan de Oostendse Alfons Pieterslaan definitief achter zich dicht. In de plaats opent de geboren Gentenaar een nieuwe brasserie aan het station van Knokke. “Eigenlijk ben ik even verrast als jullie. Ruim 20 jaar baatte ik Lentini naast het Oostendse politiebureel uit”, aldus Johnny, die van het restaurant-tearoom een voltreffer maakte.

Ik kreeg echter een overnamebod dat ik niet kon weigeren. Ik heb altijd tegen mijn vrouw gezegd: als we in Oostende stoppen, wil ik in Knokke een nieuwe zaak starten. Waarom? Knokke is gezellig om te verteoven en top qua restaurants. Bovendien steunt het gemeentebestuur hier ten volle de horeca”, aldus Johnny die 40 jaar geleden aan de kust aanspoelde. “In de voetsporen van mijn ouders, die jarenlang naar De Haan afzakten, kwam ik naar de kust. Eigenlijk ben ik van beroep kapper. In de jaren 80 schoolde ik me culinair bij.”

Middag- en avondzaak

Het resultaat was restaurant-tearoom Lentini waar Johnny meer dan 20 jaar de scepter in de keuken zwaaide. “Lentini was een dagzaak. Met Brasserie Element kies ik voor het eerst voor een middag- en avondzaak”, aldus Johnny die met Element in het nieuwe Knokse culinaire walhalla in de stationsbuurt terechtkomt. “Na lang zoeken vonden we het geschikte pand. Voordien huisde hier La Boulette. Na hun verhuis naar Brugge kwam het pand vrij. De hele zaak kreeg een totale make-over en een volledig nieuw interieur waarbij het accent op warme kleuren en hout ligt. Voor de keuze van Element liet ik me inspireren door het gelijknamige New Yorkse designhotel.”

Met de nieuwe uitbater en een nieuwe naam belooft het pareltje aan het Knokse station een topper te worden. “Mijn echtgenote Dorine tekent als gastvrouw voor een warm welkom. Omdat ik helemaal in mijn eentje in de keuken sta, houden we aan een korte menukaart met als specialiteit côte à l’os, zelf gedraaide americain en verse vis. Ons lunchmenu kost 15,90 euro.”

Brasserie-grill Element vindt men aan het Maurice Lippensplein 8, 050 55 10 00. Gesloten op woensdag en donderdag. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier