Brasserie Europa-Inn in Rekkem sluit

Na vijf jaar geven Stéphanie Luyckx en Vincent Wante er de brui aan, ietwat ontgoocheld, maar een pak ervaring rijker zijn ze klaar voor een nieuwe uitdaging.

Vader Philippe Luyckx vindt het jammer voor zijn dochter en schoonzoon. “Ik voel dat ze ontgoocheld zijn, maar het is vandaag niet eenvoudig meer om een horecazaak te runnen. Aan de grens hebben de Oost-Europese chauffeurs het geld niet om te komen eten. Ze kwamen wel langs om hun bidons te vullen met water. Het was dan uitkijken dat de chauffeurs niets extra meenamen. Alle extra en strenge regels maken het voor de horeca haast onmogelijk om te overleven. Toch mogen deze jonge mensen deze ervaring niet zien als een mislukking. Het gaat hier trouwens niet om een faillissement. Ze vinden straks wel een nieuwe job”, sust Philippe Luyckx.

Kinderwens

“We moesten inderdaad nu een keuze maken”, beaamt Vincent Wante. “Ofwel investeren in de zaak ofwel ophouden. Stéphanie en ik hebben een kinderwens en we beseffen dat dit niet eenvoudig te combineren valt met de horeca. De fameuze ‘witte kassa’ zorgt dat het voor ons allemaal heel moeilijk wordt. Bovendien was het moeilijk om weekendpersoneel te vinden.”

(Xaco – foto Xaco)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.